V.I.P BLOG KU

Sunday, February 13, 2011

APA YANG AKAN / MUNGKIN / PASTI TERJADI PADA VALENTINE'S DAY



As Salam, hari memperingati kekasih datang lagi dengan bermacam promosi untuk mengaburi mata anak-anak muda di Malaysia! Syabas! Lantak koranglah korang nak sambut ke tidak, tetapi, bagi yang single, kau sambut kau gila la...bagi yang ade couple, kalau korang sambut, korang lagi la gila! Nak tahu kenape? KLIK SINI untu ke entry aku sebelum ini berkaitan Valentine's Day.


Berikut merupakan perkara yang akan atau mungkin atau pasti terjadi sempena hari memperingati kekasih korang yang tak tentu lagi menjadi pasangan sehidup semati korang:

***********************************

- Ramai teruna akan pergi membeli sejambak bunga ros, lily even bunga telur...bagi yang kureng berkemampuan, walaupun sekadar sekuntum, namun yang penting keikhlasan katanya. So, banyak la amoi-amoi or nyonya-nyonya jual bunga buat promosi habis-habisan untuk memastikan setiap dara pada hari esok mendapat kuntumannya dari si teruna haprak...bagus-bagus...

- Penjualan or tempahan coklat home made secara online meningkat mendadak sempena promosi hari kekasih. Secara tidak langsung, trafik blog si pembuat coklat home made ni pun naik la jugak kan. Bagus bagi kekasih korang coklat, yang kurus bagi berisi, yang berisi bagi besar sikit dan yang dah sedia besar semakin membesar...

- Restoran-restoran akan menyalakan lilin menandakan bermulanya candle light diner antara si dara dambaan jiwa dan si teruna idaman hati...bagi yang berkemampuan, kedai mamak pun jadilah...suruh mamak nyalakan lilin putih...air teh tarik kongsi dan roti telur pun kongsi, bukan jimat, tapi berkongsi kasih sayang katenye...adoy, baguslah...nanti kalau kahwin, bolehlah kongsi lasih sayang dengan isteri (kalau lah) dengan perempuan lain...

- Tempahan bilik hotel full house! tak kira la yang mahal apetah lagi yang murah (sesuai bagi yang nafsu serakah tinggi tapi poket kosong)...tokei hotel murah or rumah tumpangan, mulalah buat promosi ikut jam. Bagus! makin ramailah yang berbondong-bondong datang mengheret kekasih awal dan akhir masing-masing..maka bermulah kisah asmaradana dan kamasutra dipraktikkan satu persatu...

- Jualan sarung getah or name komersialnye kondom jatuh merundum sebab masing-masing dah bagi kepercayaan, serah jiwa dan raga..."I akan bertanggungjawab atas you nanti, you kene percayekan I..." pujuk si teruna...yang si dara hanya mengangguk sahaja merelakan...bagus, nanti makin meningkatlah peratusan kelahiran or kadar pertumbuhan di Malaysia  sekitar bulan 10 dan 11 nanti...bagus, itupun kalau tak dibuang ke dalam longgokan sampah or dimakan binatang liar...sungguh bertangungjawab!

- Jumlah anak muda yang berada di sambutan Maulidur Rasul di masjid-masjid dan surau-surau adalah sedikit berbanding dengan bilangan orang yang lebih berumur. Mungkin mereka tidak sedar akan tarikh sambutan keputeraan Baginda tetapi yang mereka tahu, hari selepas Valentine's day adalah cuti umum...sungguh jahil jika korang berada dalam golongan seperti ni...mintak di jauhkan lah ye....

***********************************


Mungkin entri ini agak menjengkelkan bagi sesetengah pihak dan melabel aku sebagai kolot...Do I care? Yang penting, ape yang aku nak sampaikan di sini, tak perlulah sambut Valentine's day wahai umat Islam, kerana itu bukan cara kita...percayalah, kasih sayang yang kekal abadi, kasih kepada Allah dan Rasul-rasulnya...

 
p/s: berpesan-pesan...

9 comments:

Zyash said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

X sambut VD ne pun... Semua hari sama aje..Jom sambut Maulidur Rasul
HEARTBEAT

HEARTBEAT Tambah Pendapatan Selain Nuffnang

INCOME HEARTBEAT SETELAH 2 HARI

SapixJauhari said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ada tertinggal la uncle..
bila semua pasangan kuar sambut VD, keesokan harinya masjid2 dan surau yang menyambut Maulidur Rasul akan lengang..

Woofer Storm said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak layan pn bnda ni..ehehee

follow sni^^

Nurul Ain said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yeay..saya sokong 100%:)

mr.F said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Zyash: betol3

mr.F said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@SapixJauhari: okeh...done!

mr.F said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Woofer Storm: kau bagus lah bro!

mr.F said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Nurul Ain: saya pun 120%!

SapixJauhari said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tq uncle~

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...