Pages

V.I.P BLOG KU

Sunday, February 27, 2011

APA YANG PERLU ANDA BUAT UNTUK DAPATKAN BUFFERED EARNINGS (BE) DARI NUFFNANG?




As salam readers...korang pernah dapat BE or name penuhnye Buffered Earnings? Tak pernah? Ok, takpe-takpe, aku ade bende nak story kat korang semue pasal macam mane kite boleh dapat BE dari Nuffnang. Caranya nak kate mudah, tak jugak, nak kate susah pun tak jugak...yang penting keikhlasan....har har har..Best kalau dapat BE ni...masyukkk..n now, aku ade satu BE yang tengah naik mencanak...bagi yang tak pernah dapat BE or BE tak pernah lekat kat blog korang, ade jalannye...Nak tahu macam mane nak dpt BE ni? jom ikuti satu per satu step di bawah:


1. Demografi pembaca blogkorang
Jangan malas untuk mengisi dan mengemaskini ruangan survey pada “Edit Blogger Bio Survey” korang secara berkala. Ini kerana pengiklan selalunya mendapatkan maklumat mengenai ‘target audience’ yang mereka kehendaki berdasarkan maklumat yang telah korang isi. Sekiranya pembaca blog korang termasuk dalam kategori yang mereka kehendaki dan sesuai untuk sesuatu kempen, ada kemungkinan mereka akan membeli ruangan iklan di blog korang. Kesilapan yang sering dilakukan oleh pemilik blog ialah meninggalkan ruangan tersebut begitu sahaja tanpa diisi.


2. Cara penyediaan iklan di blog
Jangan meletakkan sesuka hati unit iklan yang telah diberi. Cuba bayangkan bagaimana agaknya perasaan pengiklan yang bersusah payah menghabiskan banyak wang untuk merekabentuk design dan membeli ruangan iklan sekiranya korang meletakkan unit iklan mereka di tempat yang tidak sepatutnya dan kurang efektif. Untuk itu sila pastikan Skyscraper diletakkan di bahagian side bar, Leaderboard di bahagian header, dan Large Rectangle selepas artikel pertama blog korang. Ingat, jangan salahkan pihak Nuffnang sekiranya pengiklan tidak mahu memberi BE kepada anda akibat kekhilafan remeh yang sengaja korang buat. Perlu diingat korang bukan pemilik tunggal yang beriklan dengan Nuffnang, ada beribu lagi blog yang mungkin sempurna cara penyediaan iklannya di Malaysia.

HAPPY 4th BIRTHDAY NUFFNANG!


dear Nuffnang...

there is an awesome experience to write a blog and have a good cooperation with you guys,
I got a Blackberry Torch 9800, 3D Narnia Tickets, Premier screening tickets and 
not to be forgotten, the $$$...

Hope this 4th Birthday will be a succesful year for all of you
and hope all of your dreams will become true...
( *,*)Y


sincrely, 

Saturday, February 26, 2011

KENAPE LAMBAT SANGAT NI NUFFNANG?


As salam readers...arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!! (sila ikut nada yang betul ye)...Ok, ni short update before aku pergi ke Melake untuk segmen Jalan Cari Makan-makan...so...korang perasan tak (atau korang memang tak akan perasan) ade contest Nuffnang yang dah lame tutup, tapi result die tak keluar-keluar lagi...


Tak perasan? Ala, yang contest Nuffnang dengan Maxis tu, yang kene buat application untuk iPad...Aku ada jugak hantar penyertaan...klik SINI kalau nak tengok la...tapi rase-rase dah lame dh tunggu...dh lebih sebulan result tak keluar-keluar...mybe Maxis pening kepale nak pilih pemenang kot...har har har...hope aku ade la rezeki lagi kan after dapat BlackBerry dari Nuffnang dan Celcom...Amin....



p/s: dah lame tak join contest Nuffnang

Thursday, February 24, 2011

APA YANG STUDENT LANDSCAPE BUAT SAMPAI TAK TIDUR MALAM?

As salam reader, bertemu lagi...yeah, kali ni nak cerite kisah LAGENDA BUDAK LANDSCAPE...macam biase, dah tengah-tengah sem ni, kerje mule la menimbun-nimbun. Tapi serius, minggu ni memang minggu pecah kepale sebab tak cukup tidur...free-free je dapat smokey eyes...hamek kau! Jam biologi pun dah tak same macam orang normal dah...dan kire macam alien dah...


Isnin lepas present planning studio, ptg test construction...selase present law and hantar report...Rabu present GIS...yang tak aci nye present GIS! Group lagi satu before this present gune Poer Point je...tapi group aku sume kene pakai manual! Demmit! Naseb la kami semue power power belake...har har har....


Nak tengok ape yang group aku buat sampai tak tido malam? Ha ni die, bukan main gedabak presentation board ni ha...Group aku 5 orang sume skali...start buat 10.30, siap kire0kire pukul 2 pagi! Adoyai! Mane ade tak lebam kan mate dengan tangan kan? Tapi, aku puas dengan hasil yg kitorg produce...


Kali ni buat atas sandwich board...beasr punye...concept ala-ala comic style

Group members- Shaznie- Tulang- Wan
Uncle dan anak sedare, die ade blog juge...GULAGULI

Muka jengkelicious...har har har....

Yang ni group kesian, buat sambil telentang....

Yang depan ni bapak orang, Ijat namenye...bukan sebaye dengan kiteorang


p/s: landskap bukan setakat tanam-tanam pokok je k!

Wednesday, February 23, 2011

KISAH SERAM RUMAH SEWA SEKSYEN 2, SHAH ALAM...BETUL ATAU ?

Mari kita ikuti kisah yang seremm ini...tak tahu nak kate cerite betul or tak, hanya Tuhan yang tahu....
 


Kepada penulis asal cerita ini...terima kasih la kongsi cerita ni..

Masa di ITM dulu memang kami tahu fasal rumah berhantu ni...sewanya murah, tapi kami tak pernah nampak ada orang sewa rumah tu..lokasinya betul-betul dekat dengan Wet World. Kami selalu berjalan kaki dari seksyen 2, melalui Wet World tersebut. Tapi kami tidak pernah mengetahui ‘kekerasan’ tempat tersebut

Rasanya sampai sekarang pun tak ada orang tinggal..
_______________________________________________

TRUE STORY?

Huhuhuhu seram juga cerita nih.

9 tahun lepas aku dapat sambung belajar di UiTM Shah Alam. Jadi perkara pertama yang perlu difikirkan adalah tempat tinggal sebab aku tidak dapat hostel. Oleh sebab kerajinan & keprihatinan aku dan kawan-kawan,maka dapatlah kami rumah sewa, berdekatan seksyen 2. Berhampiran dengan Wet World [kalau korang tahu la].

Rumah tu banglo 2 tingkat 4 bilik. 3 bilik dekat atas dan 1 bilik dekat bawah. Kami semua berlapan,kiranya 2 orang untuk 1 bilik lah. Aku ringkaskan sajalah, kami masuk rumah tu dengan perasaan berbelah bahagi; gembira, suka, pelik, rimas, takut semua ada.

  • Pertama,tuan umah hanya kutip rm50 saja sebagai deposit dan sewa pertama hanya bayar bila masuk bulan kedua kami duduk rumah tu. Kiranya bulan pertama percuma lah....
  • Kedua,tuan rumah tak bagi kami bawa barang banyak-banyak sebab nanti penat nak angkat balik, terangnya...
  • Ketiga,pokok ara tepi umah tu sangat besar sampai dahannya boleh masuk tingkap bilik atas.
Malam pertama duduk rumah tu kami tidak tidur sebab sibuk punggah dan kemas barang serta layan serta layan dvd korea. Cerita seramnya berlaku semasa hari kedua. Tak payah nak tunggu malam, siang-siang pun kami dah kena kacau. Azmi "dagu" orang pertama kena.

Masa tu baru pukul 10.30 pagi [anggaran aku la], si Azmi ni bangun nak buang air besar. Jadi dia pergilah bilik air di bawah tu tapi ada orang di dalam [sebab pintu tertutup]. Bilik air atas rosak, tuan umah kata nanti dia akan betulkan. Tunggu punya tunggu, tak keluar-keluar orang dalam tandas tu. Jadi Azmi ni memekik la suruh cepat sikit keluar sebab dia tak tahan. Akibat jeritan si Azmi ni, habis satu rumah bangun pergi tengok apa hal. Yang peliknya, kami berlapan semua ada, habis siapa dlm tandas ni? Pintu tandas berkunci siap ada bunyi orang flush jamban lagi. Dalam ramai-ramai ni,Lan seorang saja yg berani sikit [mungkin fasal dia ni keturunan bugis], dia rentap pintu tandas tu sampai terbuka. Tak ada orang tapi daripada kesan yang ada,pintu tu memang dikunci daripada dalam. Akhirnya Azmi tak jadi berak, mungkin sebab takut.

Malam tu kami kena lagi teruk.

Tuesday, February 22, 2011

NAK MINTAK JASA BAIK KORANG UNTUK VOTE AKU BOLEH?

As salam readers...ni aku tengah gigih buat design t shirt untuk REKATEE.COM. Hari tu aku ade hantar satu..nak tengok klik SINI. Perah punye perah idea, aku dapatlah buat lagi satu...hope korang suke design ni, dan tolong undi design aku ni ye...hehehe...jase baik korang hanya Allah yang dapat balas...


Nak tengok design kali ni? Taddaaa.....



Title: GREEN me, GREEN me not...


Description: The responsibility to keep the world GREEN is in our hand. So guys, GO GREEN!


Kalau korang suke, boleh lah undi ye =)...nanti bile korang undi, design ni akan di print and korang boleh beli tee dengan design ni secare online di REKATEE.COM...Yang nak undi, sila klik link di bawah, and then, korang just sign up dengan Facebook je...(klik icon Facebook tu) lepas tu, korang dah boleh undi...Kalau boleh, klik la 

I LOVE IT!

terime kasih lot-lot sebab mengundi ye =)

Saturday, February 19, 2011

SIAPA KATA NUFFNANG TAK BUAT KERJA? HABIS NI APE?



As salam...ni entri pendek yang ingin menyangkal dakwaan segelintir blogger yang dah sentap dengan Nuffnang lantas menukar kepada Advertorial yang lain...ade yang kate Nuffnang lambat update la, ade yang kate ramai sangat pakai Nuffnang sampai Nuffnang pun pening nak update la...Rileks la guys, kalau ade rezeki, tak ke mane...Tengok ni...


klik untuk skala beso

Atas kesabaran aku, akhirnya aku mendapat BE lagi setelah sebulan jugak la BE tak singgah blog aku nih...Syukur alhamdulillah..dan yang penting, aku tetap setia dengan Nuffnang sebab Nuffnang bagi aku Blackberry Torch 9800 kat aku dalam entri ni...har har har...tq Nuffnang...


p/s:entri beraircond...

PEMENANG TEKA HARGA MAKANAN SEGMEN JALAN CARI MAKAN-MAKAN !

Merujuk kontest teka harge segmen JALAN CARI MAKAN_MAKAN : SEGI SERI 3 IN 1 STEAMBOAT... Tahniah kepada CISKEK sebab telah meneka harga paling hampir dengan harge sebenar jumlah makanan yang aku dengan kawan-kawan aku telah bayar iaitu RM 182.70...Ni buktinye....







So, kepada CISKEK, sila bagi line top up yang anda mahukan di ruangan komen...top up RM 10 akan dikreditkan ke handphone anda...tahniah sekali lagi!


Thursday, February 17, 2011

NAK TOP UP? JOM SERTAI CONTEST TEKA HARGA MAKANAN !

Ok, sape sape nak top up free, jom sertai contest ni...teke harge makanan, nak tahu makanan ape? Korang boleh bace dekat SINI....ok ni la resit yang korang kene teke tu. Sape-sape yang paling tepat or yang hampir tepat, akan mendapat TOP UP RM 10, untuk jenis line...




Or korang boleh klik logo di bawah untuk bace entry tersebut...
Untuk sertai, just tinggalkan tekaan korang di bahagian komen....

Wednesday, February 16, 2011

JALAN CARI MAKAN-MAKAN : SEGI SERI 3 IN 1 STEAMBOAT



As salam semue readers, ok, untuk segmen JALAN CARI MAKAN-MAKAN kali ini, destinasi pecah perut adalah bertempat di Segi Seri 3 in 1 Steamboat, Seksyen 24, Shah Alam.  Nak tahu lokasi secarfe detail, pegi Google map sendiri..har har har...Macam mane terdetik nak makan steamboat? Ini semue facebook punye pasal...tengah duk buat kerje, tetibe je kawan aku post " Aku rase lapar". Aku pun dengan tak semene-mene, terus type "Steamboat jom!" Ha, ape lagi, berdesup la pegi restoran Segi Seri 3 in 1 Steamboat. Mule-mule plan nak makan steamboat kat Tupai-tupai, pastu tak jadi...hhahaa


Ok, untuk destinasi kali ini, seramai 6 orang pakar perut termasuk aku, telah berjaya menerjah restoran ni dengan perut yang kosong dan perlu disendatkan dengan makanan...Ok, mari kite berkenalan dengan pakar perut untuk segmen kali ini:

Sambil makan, sambil gayut - Alep

Penjaga dapur bermate kuyu - Anep

Adik Awal Ashaari - Kort

Yang ni konon diet, tapi sebenarnye tak tahan godaan - Zaedi

Ni Bobo - bajet comel bile dapat makanan


Makanan kat sini ade Steamboat + Grill + Dessert....ade nasi goreng dengan chicken wing lagi...hahaha....
terbabomm...untuk harge, bayar per head. Nak tahu berape? Berbaloi jugak lah kalau korang memang kuat makan, tapi kalau korang makan pun setakat beberape suap, bauk tak payah...Ok, jom kite tengok apekah hidangan untuk kali ni....


Ni hanye sebahagian saje...ade lagi...

Tom yam die sumpah sedap!!!

Pergh...banyak gile seafood, amek selagi boleh...hahaha

Yang ni grill...amek je, pastu suruh die grill...

Hidupan bercengkerang- yang ni memang aku tak makan...

Selesai sudah...maka, naiklah berat badan masing-masing


KESEDAPAN ****
KEKENYANGAN *****
DEKORASI ***


Harge?




Kenape harge kabur? mesti korang tak puas hati kan? Aku saje je kaburkan sebab aku nak buat short contest...ahahha...Ok, untuk segmen JALAN CARI MAKAN MAKAN kali ni, ade special sikit...sape-sape boleh teke dengan tepat, or hampir-hampir tepat, ade hadiah special untuk korang berupe TOP UP 10! Tak kire la Celcom ke, Maxis ke, or ape-ape la...tapi, orang yang berada dalam gambar di atas tak boleh la kn...hhahahha...jumlah orang yang melantak adelah 6 orang. So, pandai-pandailah korang calculate sendiri...


Ok, short contest ni berakhir hari Jumaat, 18 Februari 2011 tepat jam 6 ptg...Ok...jumpe lagi!


p/s: makan untuk hidup bukan hidup iuntuk makan

Monday, February 14, 2011

SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL 1432 H



As salam, kini tibalah tanggal 12 Rabiulawal 1432 H, yang merupakan tarikh sambutan Keputeraan Baginda, Nabi Muhammad S.A.W. Sempena sambutan Maulidur Rasul, saye ingin berkongsi mengenai wasiat terkahir Rasulullah dalam khutbah terakhir sebelum Baginda wafat. Sama-sama kita renungkan, betapa kasih dan sayangnya Baginda terhadap umatnya....

**********************************************

Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud:

"Wahai manusia sila dengar apa yang bakal aku perkatakan ini. Aku tidak tahu apakah akan dapat lagi aku bersama kamu semua lagi selepas ini, di tempat ini, selepas tahun ini selamanya."

"Sesungguhnya darah kamu, harta benda kamu dan kehormatan dirimu telah terpelihara (diharamkan untuk sesiapa pun daripada mengkhianatinya) sebagaimana diharamkan hari ini, bulan ini dan bandar ini (Makkah dan sekitarnya)."

"Sesiapa yang memegang amanah maka hendaklah dikembalikan amanah tersebut kepada tuannya. Ingatlah segala amalan jahiliah telah berada di bawah tapak kakiku (telah dihapuskan)."

"Tuntutan hutang darah pada zaman jahiliah (sebelum Islam) telah diampunkan. Tuntutan hutang darah yang pertama telah aku batalkan ialah darah Ibn Rabi'ah bin al-Harith yang disusukan oleh Bani Saad kemudian telah dibunuh oleh Huzail."

"Riba adalah haram dan aku memulainya dengan membatalkan riba yang diterima oleh Abbas bin Abdul Mutalib. Sesungguhnya ia dihapuskan semuanya secara keseluruhan."

"Wahai manusia! Takutilah Allah s.w.t. dalam urusan berkaitan dengan wanita. Sesungguhnya kamu telah mengambil mereka sebagai amanah daripada Allah s.w.t. dan mereka telah dihalalkan kepada kamu dengan kalimat Allah. Wajib ke atas mereka untuk menjaga kehormatan kamu dan menjaga diri daripada melakukan perbuatan buruk. Jika mereka lakukannya maka kamu berhak untuk menghukum mereka, tapi bukanlah dengan pukulan yang mencederakan. Jika isteri-isteri kamu setia dan jujur terhadap kamu, maka wajib bagi kamu menjaga makan dan pakai mereka dengan baik."

"Semua orang Muslim adalah bersaudara. Oleh itu, tidak halal bagi seorang Muslim mengambil harta orang lain kecuali setelah mendapat kebenaran daripada tuannya."

"Janganlah kamu kembali menjadi kafir selepas pemergianku dengan sebahagian daripada kamu memerangi sebahagian yang lain. Aku telah tinggalkan kepada kamu satu panduan, jika kamu berpegang kepadanya dan ajarannya maka kamu tidak akan sesat selama-lamanya. Itulah kitab Allah dan sunah Nabi-Nya."

"Wahai manusia! Sesungguhnya tidak ada lagi nabi selepas aku dan tiada lagi umat selepas kamu. Maka aku menyeru agar kamu menyembah Allah s.w.t., Tuhan kamu dan menunaikan solat lima waktu, berpuasa pada bulan Ramadhan dan mengeluarkan zakat hartamu dengan penuh kerelaan. Kerjakanlah jua haji ke Rumah Suci Tuhanmu (Kaabah) dan dengan itu kamu bakal menghuni syurga Tuhanmu."

"Tuhan kamu adalah Esa. Datuk kamu pula satu. Kamu semua berasal daripada Adam dan Adam berasal daripada tanah. Orang yang terbaik daripada kalangan kamu adalah mereka yang paling bertakwa kepada Allah s.w.t. Tidak ada kelebihan bagi bangsa Arab atau bangsa lain kecuali dengan takwa."

"Allah s.w.t. telah menetapkan hak menerima pusaka kepada keluarga si mati. Oleh itu tidak boleh membuat wasiat kepada ahli waris penerima pusaka. Sesungguhnya laknat Allah ke atas sesiapa yang mengaku sebagai bapa kepada bukan anaknya yang sebenar, juga akan menerima laknat daripada para malaikat dan seluruh manusia."

"Kemudian kamu semua bakal ditanya tentang diriku, maka apakah yang bakal kamu perkatakan?" Kami menjawab: "Kami bersaksi bahawasanya tuan telah menyampaikan dan menyempurnakan risalahmu."

Lantas Baginda s.a.w. mengangkat tangannya ke langit seraya menurunkannya ke arah orang ramai lalu berkata sebanyak tiga kali (yang bermaksud): "Ya Allah! Saksikanlah."

**********************************************

Oleh itu, bersama-samalah kite memperbanyakkan selawat ke atas Nabi Muhammad S.A.W dan menuruti segala sunnah Baginda.....


Tuesday, February 8, 2011

JALAN CARI MAKAN-MAKAN : MURNI SS2, PETALING JAYA

Salam semua readers...maaf, lame x hupdate blog sebab busy la lately. Tapi, semangat nak hupdate tu tetap ade. Tapi, tak tahu nak cerite pasal ape...pikir punye pikir...nak buat segmen baru la dekat blog ni...segmen JALAN CARI MAKAN-MAKAN (hahah...tapi tak same dengan JALAN_JALAN CARI MAKAN okeh!)...Ni logo untuk segmen ni...tadddaaa...



Okeh, untuk siri yang pertame ni, kite terjah restoren MURNI SS2 di PJ. Nak tahu kat mane restoren ni? Sile pergi google maps ye...hehehe...Ok, untuk segmen ni, pakar-pakar perut telah dibawa khas untuk melantak sseberape yang boleh...berikut adelah pakar perut yang setaraf dengan pakar perut TV3, Maria Tengku Sabri:

Sunday, February 6, 2011

(GAMBAR) DEWAN AGONG TUANKU CANSELOR (DATC), MENGGANTIKAN DEWAN SERI BUDIMAN UITM SHAH ALAM

Dewan Agong Tuanku Canselor (DATC) yang begitu sofistikated rekaannya bakal menggantikan Dewan Seri Budiman Uitm Shah Alam sebagai venue rasmi untuk Majlis Konvokesyen Uitm. Dewan Bangunan baru Dewan Agong Tuanku Canselor (DATC) boleh menampung hampir 5,000 orang. Bangunan ini terletak berhampiran Stadium UiTM akan memulakan fungsi sebagai Konferensi Akademik UiTM dari 10-12 Februari ini. Seterusnya ia akan berfungsi sebagai Dewan Konvokesyen UiTM bermula April ini. Uitm di hatiku =)
 







pic credit to Poknik

Saturday, February 5, 2011

TRAFIK NAIK 5 KALI GANDA DENGAN BACKLINK @ BUDAK NAKAL BLOGSPOT !

Inilah hasil dari backlink dari blog budak nakal.Trafik blog kembali kencang! yeah! ..KLIK SINI untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai backlink percuma ini.





p/s: tapi kenape ade lagu tibe2, padahal aku x add lagu pun kat blog aku nih?

Friday, February 4, 2011

(GAMBAR) MENARA LANGKAWI, MERCU TANDA TERBARU PULAU LANGKAWI

Sebuah menara setinggi 135 meter dengan dua ciri istimewa, iaitu menara peninjau dan sebuah restoran, yang dianggar menelan kos lebih RM10 juta akan dibina sebagai mercu tanda baru pulau peranginan ini. Menara setinggi 135 meter yang dilengkapi restoran dan ruang meninjau bakal menjadi mercu tanda baru bagi pulau pelancongan Langkawi. Tingkat bawah ada restoran. Tingkat satu ada ruang meninjau dikelilingi dinding kaca. Projek ini bakal di rasmikan oleh bekas PM kita TUN DR MAHATHIR MOHAMAD.






p/s: tanda-tanda kiamat bila banyak pencakar langit didirikan....

Wednesday, February 2, 2011

Tuesday, February 1, 2011

MY STORY IN THAILAND...SAWADIKAP, MASUK PINTU KELUAR TINGKAP 1

Sawadikap...acah! Salam Ukhuwah ! Okeh, kali ni aku nak cerite pasal pengalaman aku berada di Thailand selama 6 hari. Mesti korang dah tahu kan sebab ape aku pergi Thailand? Kalau tak tahu, meh aku story...dari 16-21 Januari 2011 yang lepas, aku dan 11 lagi rakan sekelas aku, bersama seorang lecturer, Prof. Dr Nik Ismail Azlan atau lebih mesra disape, Poknik, telah berangkat ke Bangkok, Thailand sempena International Federation of Landscape Architecture (IFLA) Asia Pacific Region, 2011. Dengan menaiki  AirAsia, now, everyone can fly! Yang bestnye, trip kami ke Thailand ni ditaja sepenuhnye oleh Uitm Dihatiku...nyiahahaha... just spend utk duit shopping je...Kami bertolak pukul 12tgh waktu Malaysia dari LCCT.


Now, everyone can fly...sempat beli baju AirAsia lagi...nanti aku tunjuk...lawo!
Ok, Bangkok gempa bumi kejap...sebab semue yg dtg godang-godang ha!

Kami sampai di Survanabhumi Airport, Bangkok kire-kire pukul 12tgh jugak! eh! bukan ke berlepas td pukul 12tgh? memang la, sebenarnye, waktu kat Thailand, lewat sejam dari waktu Malaysia, kalau pukul 12tgh di Thailand, kat Malaysia kire pukul 1ptg la...yang bestnye, airport die aku rase cm best je...mcm ade sesuatu, tapi tak tahu ape...hahaha dan keadaan kat sane lagi sejuk dan berangin tak same cam Shah Alam! Panas nauzubillah!


Ok, sampai-sampai, terus naik cab pergi ke hotel, jauh jugak la dari airport. 30 minit...nak tahu berape harge cab? 700 ! mak aih! 700bhat je...equal RM70...boleh la..bukan kami yang bayar pun, semuenye ditaje kan..so, tak yah pikir...


Para gadis yg telah dipilih untuk dijual di Bangkok, di tengah-tengah adelah bapak ayam - situasi dalam cab.

BLOGGER MR.F a.k.a FALIHIN JASMI DITEMU RAMAH DI TV1!



Salam 1Malaysia...nak kongsi sikit la kegembiraan masuk TV kan..korang pernah masuk ape-ape rancangan dalam TV tak? tak kire la TV swasta mahupun kerajaan...(nak gerek masuk Astro) pernah? Mesti best kan? Teruja! Actually, aku kene interview dengan wartawan TV1 ni dah lame dah...bulan November tahun lepas...sempena Istiadat Konvokesyen Uitm kali ke-73 di Uitm Perak..boleh refer sini, sini dan sini serta sini...(berapa banyak sini daaa...)


So, video kat bawah ni adalah salinan Berita Wilayah bertarikh 28 November 2010 yang aku dapat dari RTM sendiri untuk simpanan aku dan bakal anak cucu aku nanti...Tapi, apesal aku cakap macam laju je dalam video ni? ahhahaha...malas nak cerite panjang, korang tengok lah sendiri....



video

ShareThis