V.I.P BLOG KU

Thursday, February 14, 2013

WANITA BUNUH DIRI DI BERJAYA TIMES SQUARE KECEWA DITINGGAL KEKASIH DI HARI KEKASIH!

Assalammualaikum readers dan salam 1dunia....



"KECEWA KERANA CINTA, IKUTKAN HATI, MATI, IKUT RASA, BINASA"






Pada pukul 11 pagi tadi, satu kejadian dikatakan kejadian bunuh diri terjadi di Berjaya Time Sqaure, Kuala Lumpur pada hari Valentine Day.


Difahamkan lagi, perempuan berusia 19 tahun tersebut telah patah hati selepas bergaduh dengan teman lelakinya yang dikatakan bertindak terjun dari dalam bangunan tersebut dari tingkat 6 bangunan terbabit.


Perempuan tersebut telah jatuh dihadapan Papa John, tingkat Ground floor bangunan tersebut.







Kepada yang berkasih, ingatlah batasan. Jangan terlampau mengikut nafsu, kelak nanti jiwa kan lesu. Jangan terlalu mengikut kata, kelak nanti akan didusta. Berkasih berpada-pada, akhirnya nanti akan bahagia. Fikir dulu sebelum buang nyawa anda begitu sahaja.

Pic credit to : MM Vectoristic



 source: sini


UPDATE!


Lain pula cerita yang dikhabarkan oleh MalaysianDigest. Wanita yang jatuh dari tingakt 6 tersebut adalah wanita berbangsa Cina yang berumur 36 tahun dan mengalami masalah mental. So, mana satu cerita yang betul?





KUALA LUMPUR: Shoppers at Berjaya Times Square were shocked when they stumbled upon the body of a woman on the ground floor of the shopping complex.

Dang Wangi police chief ACP Zainuddin Ahmad, who confirmed the incident, said police were alerted of the incident at 11.25am.

He said initial checks showed the woman, identified as Choo Czek Yeng, 36, was believed to be leaning against the railing on the sixth floor of the east wing about 10am before falling off.

"She is also believed to be receiving treatment for a mental condition and staying with her family in Bangsar.

He said police have yet to identify any witnesses of the incident. The area, he added was not covered by CCTV.

"We found no visible physical injuries on the body," said Zainuddin.

The body has been sent to Kuala Lumpur Hospital for post-mortem.

Meanwhile, comments and photographs of the incident began appearing on the social media networks in the afternoon.


Satu kejadian, dua versi cerita. Dunia oh dunia....



p/s: #np PutusNyawa

2 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Pastinya wanita tu dah jd mendiang, apapun persoalannya cinta ke? mereng ke? biaqpi la polis yg siasat. Pentingnya lps ni pihak pengurusan BTS lebih berhati2jgn sampai jd tempat yg popular tuk sapa2 nak bunuh diri pulak....

penaberkala said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oh dunya, macam-macam versi berita pasal ni pun ada
tak tau mana satu yg btul
gua pun konpius

apepun, jadikanlah cerita ni sbgai pengajaran
hati-hati di tempat-tempat tinggi

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...