Assalammualaikum readers dan salam 1dunia....
Bila sebut je ayam penyet, memang most of us pernah makan....kalau belum pun, mesti korang tak pernah jumpa or memang takde niat nak makan la kan. But kalau kat Shah Alam ni, Ayam Penyet dekat Padang Jawa, memang terbaik, dah la murah...banyak pulak tu...tapi aku bukan nak cerita pasal ayam penyet Padang Jawa, tapi aku nak cerita cara pemprosesan ayam di Indonesia, di mana asal-usul Ayam Penyet ni....
So, if korang pernah ke Bandung or Bali or ape-ape tempat kat Indonesia, korang mesti akan cari Ayam Penyet...gerenti...Tapi, mungkin korang akan fikir 37 kali sebelum korang nak makan ayam penyet selepas korang tengo video ni ....lihat dan nilai....gunakan hak berfikir sebelum hak bersuara....
Tepuk dada, tanya Iman.....kerana kebersihan sebahagian daripada Iman....
p/s: nyum nyum....
eik!! itu yg dah nampak ..
ReplyDeletedemm unimap.. xleh tengok vedio.. UniMAP block..
ReplyDeleteayam penyet memang best .. tp ???
kembang pulak tekak nengoknya..
ReplyDeleteentahlah pok jeragang kureng makanan indon nie... tak berapa bole nak telan kecuali masakan padang
ReplyDeleteSerius nak muntah. baru2 ni pegi makan kat restoran ayam penyet, rasa dia boleh lah cuma lidah ni tak biasa gila dgn masakan indon ni. tu pertama dan terakhir lah gamaknye . uhuhu
ReplyDelete