Pages

V.I.P BLOG KU

Friday, September 6, 2013

DARI HOBI MENJADI SUMBER REZEKI :)

Assalamualaikum readers dan salam 1dunia...


"HOBI"


Bercakap mengenai hobi, setiap orang ade hobi masing-masing. Sejak kecik, hobi aku memang suka melukis dan mewarna... dan sampai sekarang, hobi tersebut tetap kekal dalam diri ni. So, bila dah selalu lukis, warna dan sketch, kadang terfikir, why not cuba something yang boleh generate kepuasan dalam melakukan hobi. Salah satunya, aku join contest yang sesuai dengan hobi aku.


Straight to the point, hasil hobi aku ni, baru-baru ni aku join contest anjuran magazine Esquire. Just kene express MALAYSIA BOLEH ________________! in your own way. So, untuk kelainan, aku buat doodles atas cover magazine tu. Magazine 15 hinggit tahu!... aku main conteng je....



Ini cover asal magazine Esquire August issue :)




Mula-mula dah nak give up dah rasa... nak hantar macam ni je... tapi....




Last-last jadi macam ni.... :D




Hantar gambar bersama model yang hensem... patutlah menang :D



Resultnye dapat Grand Prize penginapan 3 hari 2 malam untuk 2 orang di Semara Luxury Villa Resort, Uluwatu, Bali bernilai RM18,600. Tengok gambar memang very nice view dia :)











Ok, lagi satu berita best, pagi tadi dapat tahu memang tablet 9 Ninetology dari Tune Store. Contest design FB banner sempena hari raya. Inilah banner hasil rekaan aku :)




Dan yang paling best bila Tune Store guna design aku ni pada page FB mereka :)




OK, itu saja... korang ada hobi? So, manfaatkanlah hobi korang sebaik-baiknya :)



p/s: nak pi honeymoooooooooonnnnn....

6 comments:

Aishah Megahasz said...

Wah..tahniah. Hadiah sangat best! Kalau dapat hadiah cash, jangan boros. Simpan..nanti nak kahwin senang...hehehehhe

AyuArjuna BiGoshh said...

anak saper la ni...hebak sangat...hahahah

mr.F said...

@Aishah Megahaszterima kasih kak..nanti nak kahwin masuk contest utk pakje perkahwinan pulak :)

mr.F said...

@AyuArjuna BiGoshhhaha///anak pakcik jasmi n makcik manisah :)

Khalid Kyle said...

wow bestnyaaa.. ure so talented too! mmg student seni/graphic ke ni. i wish i can be as creative as u :)

Mama Zharfan said...

congratsssss

ShareThis