Pages

V.I.P BLOG KU

Tuesday, February 26, 2013

MENANG 5K UNTUK PERTANDINGAN MEREKA LOGO SUBANG PARADE 25TH ANNIVERSARY!

Assalammualaikum readers dan salam 1dunia....



"ALHAMDULILLAH...REZEKI DESIGN 40 MINIT!"



Hye korang, sementara menunggu job yang sesuai dengan jiwa ini (padahal tak apply mana-mana pun lagi)...so aku pun teruskanlah hobi menyertai contest. Actually, contest design logo Subang Parade 25th Anniversary ni aku masuk akhir Disember tahun lepas dan resultnya keluar dalam awal bulan Januari. Hadiahnya 5K, kaching kaching kaching @-@...! Dan aku pun dah redeem cek tu 18 Januari lepas. Yang aku nak cerita ni, majlis pelancaran logo tersebut yang dilangsungkan di West Court Subang Parade, pada 21 Februari 2013 yang lepas.


Rasa macam nak terbang sekali je dengan logo tu :P



Mase pelancaran logo tu, gimik yang dirancang oleh pihak Subang Parade memang menjadi! Best rasanya bila lihat logo sendiri terbang dari tingkat atas Subang Parade menuju ke pentas utama. Memang once in a life time la! (hopefully lepas ni ade la lagi ye)... Korang nak tahu macam mana aku dapat idea nak buat logo ni? Tak sampai  1 jam pun.... ade la dalam 40 minit... Mula-mula aku lakar dekat envelope bill broadband aku...(nampak tak amalan recycle di situ?) lepas tu...aku amek laptop...letak atas perut sambil berbaring, aku bukak adobe... buat satu shape macam ubat gigi...lepas tu aku susun-susun....fuhhhhh...jadilah logo tersebut!


Ya...big boss sedang melekatkan logo special edition!


*Clap clap clap*



Dah pakai baju hitam pun still nampak ___. Takpe...janji masyukkkk! hihihi





Bergambar berjamaah bersama peserta yang dapat menghadirkan diri di majlis perasmian. Ade ramai yang tak dapat datang sebab buat weekdays kan....Yang perempuan dan lelaki sebelah aku tu, husband and wife...dua-dua designer... siap tanya aku berapa design yang aku hantar... aku cakaplah satu je :)


Lepas majlis habis, ade lah interview dengan press... lupa nak tanya dari mana.... Then, ade jamuan di TGI Friday.... yeay! Makan time!


TQ Shimbei and Kelois sebab sudi temankan... dapat jugak makan sekali kan :D

Menu diet katanye!


Dan yang paling best, pihak Subang Parade bagi goodies bag siap logo yang aku design tu :)


Gambar dari Instagram aku. Just seach for: FLjasmy


Ok, korang mesti nak tahu kan description ataupun rational di sebali logo ciptaan aku tu kan? Ok lah.. secara eksklusif aku share kat blog ni (eksklusif la sangat kan :P)





Ok, cukup sudah sampai di sini saja....ade banyak lagi contest yang nak masuk ni... banyak kerje nak kene prepare... ingat masuk contest tak banyak kerje ke nak kene buat? So, contest ni macam dah kira kerja aku buat masa ni ... rezeki ada di mana-mana...terpulanglah cara kita untuk mendapatkannya :)



p/s: logo PAS paling simple dalam banyak2 parti kat Malaysia ni :)

10 comments:

anyss said...

Assalamualaikum,
Tahniah!
nampak simpel, lembut, menawan & tak berserabut
tapi yg paling best, buat satu je terus tangkap yang UTAMA...cayalah!

Errrrr....bila nak banjer pembaca blog ni ya? la la la

AyuArjuna BiGoshh said...

tahniah falihin

Wansteddy Tales said...

ralat sebab tak sempat nk join. my idea guna line juga :) Tahniah falihin.

mr.F said...

@anyssWaalaikumusalam.... terima kasih... bila nak belanja? lalallalala .... :)

mr.F said...

@AyuArjuna BiGoshhTq kak ayu :)

mr.F said...

@Wansteddy Talestq kak wan... xpe kak wan... akak pun best ape dapat pergi bali dgn mak :)

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

Tahniah falihin

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

Tahniah falihin

Anonymous said...

Nak tengok design part 8 u, bila u nak publish? ada pape masalah ke?

Anonymous said...

Wah tahniah.. mcm mane boleh dapat info pasal contest2 mcm ni ? Puas mencari dkt internet tak jumpa2.. kalau ade apa2 info tolong email ok ? TQ :) muhsin@linuxmail.org

ShareThis