Pages

V.I.P BLOG KU

Tuesday, July 24, 2012

LOGO KEMERDEKAAN MALAYSIA KE-55 : SERIOUSLY?

Assalammualaikum readers dan salam 1dunia....

"55 TAHUN MERDEKA, REKAAN LOGO MAKIN _________"


Anda lengkapkan sendiri ayat di atas. Bukan nak kata apa, jika benar ini merupakan logo hari kemerdekaan Malaysia yang ke-55 tahun, aku rasa agak malu. Tak tahu kenapa, sebab korang sendiri boleh nilaikan. Software makin canggih, tapi mungkin karenah birokrasi menyebabkan kreativiti terbantut. Maka terhasillah logo seperti ini:




Pakai Microsoft office pun boleh bukan? Sekarang, semua orang boleh menjadi pereka logo, simple. Tidak perlu berfikir, memerah otak untuk menghasilkan logo.








Kenapa tidal dibuka pertandingan mereka logo hari kebangsaan kepada semua Warga Malaysia yang sememangnya kreatif dan mempunyai idea yang lebih segar? Bukan apa, sekurang-kurangnya, ianya menjadi satu kebanggaan dan identiti kepada Malaysia serta bakal menjadi salah satu lipatan sejarah dan berkemungkinan besar akan dijadikan mural di dinding-dinding sekolah. Jika memang benar ini logo hari Kemerdekaan Malaysia ke -55, aku hanya mampu tepuk dahi....



Sedikit keterangan mengenai logo tersebut:



p/s: paling tak gemar tema hari kemerdekaan tahun ni... :(

9 comments:

Zinnirah Humaira said...

why oh why.. !!! -___-"
tergamam tengok..

Farid Hilmi said...

http://i1262.photobucket.com/albums/ii612/fred2kid/Untitled-2.jpg

Hazwan Dot Com said...

Kau buat lagi lawa.serius buruk logo ni.aku pun boleh buat

Anonymous said...

Cuba falihin reka logo merdeka boleh x? Sempat lagi nak tukar design, pastu usulkan rekaan baru... :)

예의 소년 said...

patriotik atau politik? hmmmm

Amir said...

buat logo guna Microsoft paint ka?

Anonymous said...

lagi mengarut Logo link ni...

Harris Haiqqal said...

Yang paling best, slogan tu nampak macam desperate nak tunjukkan yang mereka dah lakukan kerja-kerja untuk rakyat. Dah tergugat mulelah..

Harris Haiqqal said...

Paling tak tahan slogan tu, nampak macam usaha desperate nak tunjukkan yang mereka dah buat kerja untuk rakyat. Tak perlu tunjuk pun kalau ikhlas bekerja untuk rakyat, rakyat boleh nampak sendiri.

ShareThis