Pages

V.I.P BLOG KU

Wednesday, July 25, 2012

IDEA KONSEP UNTUK LOGO KEMERDEKAAN MALAYSIA KE-55 DARI PEREKA BEBAS!

Assalammmualaikum readers dan salam 1dunia....


"IDEA LEBIH SEGAR OLEH GENERASI KINI"



Ok, semalam aku ade post pasal logo Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 55 kat sini. Ramai yang kurang gemar dengan rekaan logo tersebut. Maka ada di antara rakyat Malaysia, yang menonjolakn sedikit kreativiti dalam usaha mereka logo yang lebih segar dan sesuai dengan sambutan Kemerdekaan Malaysia ke-55. Berikut merupakan beberapa idea logo yang direka oleh pereka bebas:






2. Afiq Nadzir

3. Rizuani Yahya

4. Kukubesi Manipulasi



6. Faliq Baharudin




Dan yang terakhir, aku juga ingin sumbangkan idea. Aku cuba lari dari kebiasaan, namun hakikatnya, ada keterbatasan dalam menampakkan formaliti. Satu realiti di Malaysia :)



7. Falihin Jasmy



Ok, mana satu pilihan anda? Anda tentukan... tapi ia tetap tidak dapat mengubah logo yang ada sekarang :(



p/s: siapa berjanji?

13 comments:

Zue Zoey said...

Saya vote utk no 3, walaupun undian tidak diambil kira. hihi

Amir said...

No. 3 please! :)

Anonymous said...

No. 1 paling epic.. mohon dijadikan logo kat baju peserta hari kemerdekaan 2012 nnt

eszyamin said...

bila teringat logo yg asal..rasa nk maki hamun jer la..nasib baik bulan puasa..geram sangat...sebab bila tgk yg dekat sini barulah dinamakn logo..ish geramnyerr..buta seni betol la dorang ni..

btw, no 3 mmg paling cun, kemas dan complete ie punye element..

Mohd Asyraf said...

Janji manis mu yg xtahan tu...hahaha

Acaii Jawe said...

Design no 1 & 2 memang dari seorang designer:) No 3 lebih sesuai untuk logo formal. Juga no 6 dan 7. Tapi sy suka kalau no 2 jadi logo hari kebangsaan kita:)

aizuemi said...

Alhamdulillah.. sejuk hati bulan² puasa tgk design yg menarik nih..

wpun tak dikira, sy rasa sy suka no 2.. wpun x berapa nk formal~ VOTE NO 2~

Zefa NorAsmara said...

Semua logo menarik dan mempamerkan kekreatifan yg membuatnya. Namun, jika diukur dari sudut formaliti saya pilih no 3 dan 5.

♥fie yasmin♥ said...

saya undi no .3..alangkah bagus kalau buat contest desiogn logo dulu b4 pilih yang official kan

shema said...

suke no 1. kreatifff ok.

tapi kalau yg formal, no 3 la chantik. :)

Anonymous said...

no 3 mmg cantik. semua kt sni bru btul d kategorikn 'logo'.

Anonymous said...

btul tu. mane ad 5 font dlm 1 logo. mcm bdak kecik ke. kt sni bru btul logo. ak pun nk maki gak tp sbr je.

.........cP~ said...

Salam.

Wah..Semua pun menarik. No 1 memang cool. No 2 nampak comel. No 4 nampak historic. No 7 nampak formal. Semua menarik! Paling sesuai....no 7 kot?

ShareThis