Pages

V.I.P BLOG KU

Sunday, May 20, 2012

JALAN CARI MAKAN-MAKAN : SNOGURT, SEKSYEN 9, SHAH ALAM!

Assalammualaikum readers dan salam 1dunia....


"KALAU KORANG MINAT FROZEN YOGURT, SNOGURT MEMANG SALAH SATU PILIHAN TEPAT!"


Ok, semalam nak dijadikan cerita, nak pergi Setia City Mall yang baru bukak dekat Klang... Keluar pukul 6 dengan Jimmy Neutron dan Sinbei... Si Jimmy ni confident tahu jalan... ade GPS tak nak ikut... last2 sesat.... pusing punya pusing... last-last keluar dekat Jusco Bukit Raja.... -____- Lepas tu solat Maghrib kat situ n then kami decide nak makan nasi arab kat Zam Zam, Sekyen 9... pada aku, nasi arab dekat restaurant De' Arab tu lagi mengancam!




So, back to topic, Snogurt ni actually bersebelahan dengan restaurant Zam Zam, Seksyen 9, Shah Alam. Snogurt ni baru bukak dan ade less 30% untuk frozen yougurt yang dorang jual. Owner Snogurt ni memang peramah habis.... kami masuk terus dia bagi free tester... perghhhh...semua perasa tu dia bagi rasa....











Actually, Snogurt ade 16 flavor... tapi untuk oulet Seksyen 9 ni, mereka ada 8 flavor sahaja.... tapi lapan-lapan perasa ni memang sedap gila... bukan nak bias, aku rasa Snogurt ni lagi sedap dari Tutti Frutti... dari segi tekstur, rasa dan juga harga... harga untuk 100 gram adalah RM4.90... dan sehingga 23 Mei 2012, mereka bagi 30%! Cepat, pergi singgah Snogurt dan rasa...!


Ok, 8 flavor yang ada kat Snogurt ni adalah:


Manggo Peach & Wild Berries

Chic Chocolate & Strawberry Smooch

Dewvy Melon & Shy Lychee

Pineapple Delight & Just Snogurt


So, dah rase tester, kene lah beli kan... kalau korang keluar lepas rase tester, korang memang muka tak taw malu.... kih kih kih


Cup comel

Ok, yang ni aku punya...disebabkan ada 30% less, aku picit la tanpa rasa risau... kalau tak kene berjaga-jaga... malas ambil buah sebab buah yang tambahkan berat time timbang nanti... Aku letak topping Jelly beans dan Strawberry Chip... So, yg ni RM 9. Aku ambil Manggo Peach + Wild Berries + Strawberry Smooch + Dewvy Melon. Dan aku paling suka antara all flavor ni adalah Dewvy Melon dan Manggo Peach! Heaven!!!


Ok, overall, Snogut memang best dan sementara ada less 30% ni, jom ramai-ramai terjah...dan kalau bos Snogurt tu tanya mana dapat taw pasal Snogurt... cakap la dari blog aku..hahahahahaha





  • MAKANAN: *****
  • DECORATION:****
  • SERVICE:*****
  • HARGA:****

Boleh LIKE page Snogurt dan Snogurt Oasis Seksyen 9.

p/s: yogurt tak menggemukkan... betulkah????

27 comments:

Rozuan Ismail said...

pilihan lain selain tutti frutti

bebeldotsorang said...

macam best..smpi skang tak pernah try rasa yogurt ni hehe

Syazwani Mazlan said...

insyaAllah nak cuba ni pulak lps try tutti frutti. hekhek

Fazlan Idris said...

Tqvm for support Snogurt Oasis 9!!!our promotion will end on 23rd May 2012...Kalu xtau jalan bole buka our FB @ Snogurt Oasis 9...kat situ ada map...

Fazlan Idris said...

Tqvm for support our Snogurt Oasis 9...kalu xtau jalan bole add kami di FB @ snogurt oasis 9...kat situ ada map...promosi 30% akan berakhir 23 May ni...cepat cepat!!!lambat xdapat....

Srikandi Utara said...

kira ok la ada snogurt ni, bleh la pilih snogurt dri tutti fruity...

fya zainal said...

Kalau kena timbang ni yang payah nnt main amik je tup tup harga dah lebih :D tapi xpe boleh cuba ada 30% discount kan :D

sarah mohamad said...

Ehhh tak tahu pun dkt shah alam ni ada snowgurt. Kalau tahuu dah lama pergi kott hehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kalau akak tak silap ini yg aron jadi duta tue kan?

mr.F said...

@Rozuan Ismailyup... spend less bucks here :)

mr.F said...

@bebeldotsorangohhhh...kene try....at least sekali... sebab bila dh rasa sekali, pasti nak lagi, :D

mr.F said...

@Syazwani Mazlanyaaaa.... kene cuba :D

Syakir Rahman said...

huh...kne cuba ni...hik3...

mr.F said...

@Fazlan Idrisu r most welcome :D

mr.F said...

@Srikandi Utarasebagai pengguna, kita berhak memilih :)

mr.F said...

@fya zainalhaaaa.... jgn over excited... kene bijak buat pilihan :)

mr.F said...

@sarah mohamadhaaaa ...dh tahu ade kat shah alam, apa lagii... kasi terjah ramai-ramai :)

Baba Hannah.. said...

Makan yogurt menggemukkan?
Hehe.. Salah fakta tu..
Aku try skip dinner dan ganti dgn makan frozen yogurt selama 3 minggu (masa tgh ada promo 30% diskaun), jeng.. jeng.. Kurang 3kg beb.. Tak caye ke? Sindiri kasi cuba ler..

Baba Hannah.. said...

Makan yogurt menggemukkan?
Hehe.. Salah fakta tu..
Aku try skip dinner dan ganti dgn makan frozen yogurt selama 3 minggu (masa tgh ada promo 30% diskaun), jeng.. jeng.. Kurang 3kg beb.. Tak caye ke? Sindiri kasi try ler..

Baba Hannah.. said...

Makan yogurt menggemukkan?
Hehe.. Salah fakta tu..
Aku try skip dinner dan ganti dgn makan frozen yogurt selama 3 minggu (masa tgh ada promo 30% diskaun), jeng.. jeng.. Kurang 3kg beb.. Tak caye ke? Sindiri kasi try ler..

Zul Fattah said...

tak pernah lg makan benda2 cam ni.. nak kena try ni.. tp agak mahal jgak r.. rm9 ?

ef.ae said...

i've tried this in kajang! :D not bad ;)

Fazlan Idris said...

Snogurt Oasis 9 ada promotion sampai 30 Jun 2012, buy 1 free 1 snogurt...Hanya ada di Snogurt Oasis 9 sahaja...

Fazlan Idris said...

Snogurt Oasis 9 ada new promotion samapai 30 Jun 2012 sahaja, buy 1 free 1 snogurt...hanya di Snogurt Oasis 9 sahaja...it is a good time to try Snogurt pada sesiapa yg blom cuba...u can feel the difference...

irfan alif said...

@sarah mohamad
Boleh jugak singgah ke outlet seksyen 7 shah alam
https://www.facebook.com/SnogurtS7ShahAlam

Heckler said...

murah hapernye, mahal tu, tak padan dengan bajet budak sekolah,

Heckler said...

kalu tengok hargenye btul btul mesti mahal.

ShareThis