Pages

V.I.P BLOG KU

Monday, May 14, 2012

JALAN CARI MAKAN-MAKAN : DE' WARUNG, SEKSYEN 7!

Assalammualaikum readers dan salam 1dunia...


 "LAWA GILA INTERIOR RESTAURANT NI!"



Itulah first impression bila aku datang restaurant ni... Restaurant De' Warung ini, bukannya sekadar warung biasa, tapi ianya menawarkan makanan tardisional melayu yang sangat sedap. Seriously! Tengok saja rekaan buku menu di atas dan juga interior design De' Warung ni.... memang fusion, pertembungan di antara tradisional dan moden kontemporari... siap ada kawasan makan sambil bersila lagi!






Aku suka gila bricks yang berlubang tu... ade nilai sentimental....
Antara menu yang ditawarkan... harga? Setanding interiornya lahhhh


Untuk pengetahuan korang, De' Warung ni baru je bukak, dan terletak di Seksyen 7 yang berhampiran dengan Pak Li kopitiam... De' Warung ini mengambil alih restaurant kepunyaan Bandi kumpulan Amuk yang telah ditutup. Back to the business, ni la menu yang aku order...


Ok, yang ni Jimmy Neutron yang punya, Mee Tomyam Seafood... dia kata pedas tapi sedap...

Ok, yang ni aku punya, assam laksa.... kuah dia memang pekat gila.... ade hirisan nenas lagi... memang best!

Ok, ni air cendol soya gula melaka....memang heaven!



Ok, overall, apa yang aku bayar memang berbaloi dengan rasanya.... yang cendol soya gula melaka tu, memang korang kene rasa.... memang best!

  • MAKANAN: ****
  • DECORATION:*****
  • SERVICE:****
  • HARGA:***


p/s: om noom nommmm...

4 comments:

akuzle ayu said...

ok, harus terjah..

mr.F said...

@akuzle ayuya kasi terjah kak :)

SyUhAdA said...

cntik watermark tu..lari topik..hehe

Sharinginfoz said...

not bad

ShareThis