Pages

V.I.P BLOG KU

Saturday, April 7, 2012

JALAN CARI MAKAN-MAKAN : LAKSA KING SEKSYEN 7, LAKSA JOHOR MEMANG POWER!

Assalammualaikum readers dan salam 1dunia....


"LAKSA JOHOR ADALAH LAKSA PALING CLASS SEBAB PAKAI SPAGHETTI ..."





Ok, korang mesti minat laksa kan? Kat Malaysia ni banyak betul laksa....kalau boleh, setiap negeri nak ada laksa masing -masing...dan antara laksa yang memang aku suka adalah laksa terengganu dan juga laksa sarawak....and the most important thing, laksa Johor memang berada di carta nombor satu laksa tersedap di dunia...muahahahha.....




Ok, ni ada satu restoren laksa Johor yang berada di Shah Alam, Laksa King...malam khamis lepas aku try...memang terbaik la laksa dia! Terubat hati aku sebab nak makan mee ketam tak dapat sebab dorang dah nak tutup...untuk pengetahuan korang...Laksa King ni terletak berhampiran dengan restoren mee ketam yang femes dekat Shah Alam tu...tapi kedai ni memang jual Laksa Johor je...menu lain takde...so, bagi korang yang memang nak rasa laksa johor best, boleh datang ke Laksa King!



Ok, aku ambil set....Laksa Johor + air ExtraJoss yang memang terbaik....harga satu set RM6.50...

Lepas tu ade karipap King...memang besar....satu RM1.50...dalam isi kentang dan ade telur burung puyuh....tapi biase2 je rase dan berminyak...memang tak dapat lawan karipap IKEA laaaa....



Untuk sesiapa yang nak ke Laksa King ni, Laksa King terletak di belakang Unisel, Shah Alam, Seksyen 7 lama....Overall....memang puas hati...except for the karipap king....tapi laksa dia memang awesome...ditambah air ExtraJoss yang memang super power...fuhhhh mengancam!



  • MAKANAN: ****
  • DECORATION:***
  • SERVICE:****
  • HARGA:****


p/s: laksa melaka ada tak???

7 comments:

ila said...

laksa johor mmg power

Az Meeda said...

bestnye laksa johor.. lame tak makan.. huhu

eencyweency said...

laksa johor!!!!!!!!!fav spaghetti ever :P

PMH said...

silalah datang makan lagi . incoming ade laksa penang . thanks sebab post tentang kedai kami :) *datang lagi boleh bagi diskaun hehe

Muhammad Yazed Jamaludin said...

Nak try laksa johor power punye, cari kat Tumes cafe Alam damai Cheras, boleh cari kat Facebook pastu korang nilai sendiri la

Ibaidillah said...

Kedai kt ne???

Ibaidillah said...

Kedai kt ne?

ShareThis