Pages

V.I.P BLOG KU

Sunday, June 13, 2010

my masterpiece during Diploma in Landscape Architecture 2007-2010 (PART 3)

sem 1 dan sem 2 dh tgok kan? sekarang ni artwork aku time part 3, study pasal theme park.. (mulanya zaman kegelapan) hahaha.. 

tapi masih boleh control lg la time tuh...

ni project 1: PROPOSED LANDSCAPE REDEVELOPMENT AT TAMAN TENGKOLOK, BATU GAJAH, PERAK DARUL RIDZUAN.

theme: THE INJECTION OF URBANIZATION IN ENCHANTED HERITAGE

concept: REVOLUTION: A RHYTHMIC EXPLORATION

site synthesis 1
site synthesis 2

master plan & conceptual development

section elevations & perspectives

enlargement plan & perspectives

lecturers said: o.k la, so-so..do really best in your final project. but u one of the best...wink wink!


so, dh habis pulun projek satu, ingt nak rehat. dpt lak final project kt dataran lang , langkawi.

ni final projek: PROPOSED LANDSCAPE REDEVELOPMENT AT DATARAN LANG LANGKAWI, KEDAH DARUL AMAN.


theme: THE LEGACY OF SKY DANCE

concept: THE LUMINOSITY OF ENORMOUS BIRTH

conceptual development

design process

master plan

section elevation & perspectives

section elevation & perspectives 2

construction drawing...

Lecturers said: the idea is superb but it is impossible to construct in Malaysia because of budget..( biase la, sengkek)

tak cukup dgn drwing ber board2, lecturer aku bg lgi lauk tambah wat model asal dataran lang! nasib baik 1 studio 1 model... kalau 1 orang 1 model = mampos!

ni lah hasil keringat 50++ org (sape wat die bangge lebih la)

oh sucinye dataran lang...(winter version) hahaha

aku bersame model (time ni kurus coz hidup tunggang- langgang)

ok, ni aku nak tunjuk plak kerje belakang tabir...diari seorang pelajar dip. landscape architecture di uitm perak.

time colouring- baru korg taw berape besar board tu yg nak kene colour,,,
bukan 1, tapi 6 board..wahaha( bilik bersepah: WAJIB)

ni best friend aku, anep..kelebihan die, colour sambil tidur...tp kerje cepat, 
pelik aku~


p/s: zaman kegelapan aku di uitm perak, x dpt 4 rate dh, flat dh roboh,,,dpt 3.81 je...ok la 2...syukur!

4 comments:

Syukie said...

Pandai gilew dapat 3.81 :P
memang gempak2 lukisan tu..
Tak penat ke melukis ,mewarna kat kertas A1 tu?



Singgah lah makan angin di blog saya :D http://airfood.blogspot.com/2010/06/bandung-indonesia-part2.html

fideila said...

mantap seyh!!

Anonymous said...

nak tanya, korang colour guna apa ek?

mr.F said...

water colour artist + kuree color + luna :)

ShareThis