Pages

V.I.P BLOG KU

Wednesday, February 29, 2012

JALAN CARI MAKAN-MAKAN : NASI ITIK SHAH ALAM MEMANG TERANGKAT!

Assalammualaikum readers dan salam 1dunia....



"SELALU TERLIUR BILA TENGOK ITIK GANTUNG KAT KEDAI MAKAN CINA, TAPI KALI INI AKU SUDAH MERASAI KESEDAPANNYA!"


Ya, Nasi Itik...itik panggang yang berkilat....kulitnya rangup, isinya hebat!... Minggu lepas...after ambil speaking untuk test MUET dekat Sekolah Menengah Syahbandar Klang, aku dengan kawan-kawan aku, Raja, Shinbei dan junior aku, Faiz dan Ameen, lunch di sebuah kedai Chines Muslim yang baru di buka di Pusat Komersil Seksyen 7, Shah Alam (belakang Jakel)...Nama restoran tersebut adalah Restoran Haji Sharin Low...








Restoran ni senang nak cari sebab warna merah.... dekat belakang Jakel dengan Gulatis...dekat dengan Ikan Bakar Sekinchan...


Ya itu dia otai otai perut nak melantak itik...mostly, first time nak makan itik....hahahaha


Ni la nasi itik...ade nasi, sepiring itik panggang, sup dan sambal cili....memang terbaik...satu set RM8.00


Tengok itik dia...mengancamkan....juicy kot....aku suka kulit dia sebab rangup!


Ok, ni shinbei punya,....dia je yang tak order nasi itik..... ni mee *___* lupe name....dengan ayam kukus... dapat ayam kukus sebab ayam panggang dah habis....

Ok, ni air yang aku order....kasturi blend dengan asam boi....memang best lahhhh...lagi lagi kalau tengah panas tu kan.....



Overall....memang puas hati...harga dia...affordable dengan kesedapannya..akhirnya dapat jugak merasa itik gantung.... dan Restoran Haji Sharin Low ni memang satu kemestian bagi mereka yang mencari Chinese Food yang halal....



  • MAKANAN: *****
  • DECORATION:***
  • SERVICE:****
  • HARGA:****


p/s: ni hao ma???

21 comments:

Natasya Naslin said...

hye yai yai =p singgah jap dr grup fb..

waa.. cam best. x prnah gi mkn itik ,, hahaha =p dok uitm tp x prsan lak restoran ni.. bgos =) t nk nak terjah..

KiD said...

biasa aku makan kat roasted kitchen kat TTDI dan skali kat restoran mohd chan. :)

mr.F said...

@Natasya Naslinbaru bukak... memang kene try :)

mr.F said...

@KiDtu la,,, roasted kitchen tu jauh... na gak try

akuzle ayu said...

wawawau.. hj sharin dh 'sampai' s alam....harus terjah.. nasi itik n limau asam boi adalah terbaek d rest cina muslim....nyam3

Nath said...

ei, saya lapar la baca ini waktu tengah malam >.<

Hazmin Hamudin said...

sekarang ni dah macam trend bukak restoran chinese muslim ni. yang popular rasanya restoran mohd chan abdullah la kan. Aku penah makan kat sharin low ni dekat wisma chinese chamber jalan ampang.

oktant said...

Macam pernah dgr nama restoran ni.
Tapi, tengok itik panggang dia tu mmg terbaikk. =)

Khidhir said...

kena cuba ni..

mr.F said...

@akuzle ayubetul tu kak...memang mengancam!

mr.F said...

@Nathhahhaha....saje je nak buat orang meleleh air liur :P

mr.F said...

@Hazmin Hamudinyupp...agreed

mr.F said...

@oktantmemang terbai terbabommm!

mr.F said...

@Khidhirmesti...dan belanja aku sekali...

Cik FaRiZaM said...

@KiD

dekat chan abdullah ada ke itik???sedap ke kid?????

Cik FaRiZaM said...

xpernah makan itik. eh air kasturi asam boi tu mcm sedap je >_<

far_east007 said...

restoran mohd chan tu femes gak..pasni, leh try kat sane plak... x gitu admin??hehehee...

mieoney said...

ayo dik wpun skrg kul 2.30 ptg perut akak nie berkeroncong blk jadinye...nasiblah kat bangi ada haji shahrin nie klu tak nak kena merantau smpi ke shah alam lah nmpknye...hehe

luqman zakaria said...

..macam sedap je..adoii...laporr!!

Papa-NtiQ said...

adoii terliur giler la...saya selalu gi tempat ni beli2 kat giant untuk anak yg belajar kat uitm...hmmm nak kene terjah nih kat restoren nih...cakap pasal makan nanti singgah yer kat blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal MAKAN, MAKAN DAN .....MAKAN hehehe...dan kalu sudi tu follow ok maklumla blog baru sunyi skit TQ bebanyak ...

Miezaniera said...

Mcm sedap je ns itik... Leh la try nnti ;)

ShareThis