Pages

V.I.P BLOG KU

Wednesday, July 17, 2013

NILAI KOS SEBENAR UNTUK SEHELAI BAJU MADE IN BANGLADESH!

Assalammualaikum readers dan salam 1dunia.....



"PERGHHHH... BAJU KAU DARI BUTIK *&* LA... GEMPAK KOT"


Iye...gempak.... baju imported taw.... made in Bangladesh.... :) Tapi tahukah korang, berapakah nilai kos sebenar bagi sehelai baju yang dihasilkan dari Bangladesh? Sebagai contoh, sehelai baju yang dijual pada harga $14 atau bersamaan kira-kira RM44.65....












Ya, percaya atau tidak ianya hanya $5.67 atau kira-kira RM 18.08.... banyak tak banyak la mark up yang depa ambil... No wonder if Mega Sale, harga boleh drop down sampai kau pun berkata dalam hati...menyesal aku beli... kenapalah tak tunggu sale... hmm...hmmmmmm.... So, sebagai pengguna yang bijak, buatlah pilihan yang tepat.... :)


Tapi adatberniaga, mesti la nak untung... betul tak? Kalau tak nak beli, pergi beli benang, kait buat baju sendiri....baru kau tahu langi tinggi ke rendah .... hahahahaha....



p/s: suke pakai baju made in bangladesh... tapi sikit pun tak bau bangla....hahahha

6 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

biasa la org berniaga beb.
selamat berpuasa =)

Nik Farhana Izni Nik Mustapha said...

Sale kdg2 drop bila harga cost dah return. So certain product yg lama akan di beri diskaun sbb utk potong atas untung company. That's why new arrival xboleh diskaun sbb modal belum return lg. Harga 5.67 kalo beli borong. If not xde nye murah. Setiap perniagaan harus ada untung ma. Hanya org berniaga akan fikir untung tu akan buat rolling utk beli bigger number of product.

NoRfArAhiN said...

wuu.. 0_o.. mmng untung besar la kalu mark up tinggi mcm tu

richman said...

Saya pon membekal borong baju bangla..harga berpatutan..sesiapa nk buat biz kecil kecilan email :iskandarkaderi@gmail.com..untung pasti berbaloi..

richman said...

Saya pon pemborong pakaian dari banglades, harga berpatutan..sesiapa nk berniaga kecil kecilan boleh email saya di alamat:iskandarkaderi@gmail.com

aqeelshirt said...

sape2 nk buat tshirt jom pie web saya...baju made in bangladesh...memang selesa...

http://www.aqeelshirt.my

ShareThis