Pages

V.I.P BLOG KU

Sunday, June 26, 2011

JALAN CARI MAKAN-MAKAN: DAGAN RENGIT KOPITIAM, CARREFOUR BATU PAHAT



As salam readers...bertemu kembali dalm segmen JALAN CARI MAKAN-MAKAN. So, kali ni aku pergi menternak lemak lagi dengan en. Ayah dengan pn. Emak....So, sebenarnya time ni teman mak aku pergi beli langsir, al maklumlah, nak pindah rumah kan, so, semue bende nak baru...Tempat makan pilihan ktorg kali ni adelah DAGAN RENGIT KOPITIAM, CARREFOUR, BATU PAHAT. Jangan risau, kopitiam ni HALAL ye...


Okeh, DAGAN RENGIT KOPITIAM ni lebih kurang je dengan kopitiam yang lain. Cume aku suke lah dengan kerusi kopitiam ni. Cube korang tengok ni:


Kerusi punye tempat sandar memang style la!

Makanan die? Memang terbaik dari ladang bro! Sedap gile...en Ayah dgn pn Emak pun kate sedap, harge pun reasonable...lepas tu, meal die memang besar. Jom kite tengok ape yg ktorng makan:

Ni Singapore Laksa! Kuah die memang pekat dan sedap! Memang puas hati! Ni pn. Emak yang punye, set siap air soya cincau dengan aiskrim...RM8.++

Pernah makan mee kari dalam hot plate? Kat kopitiam ni ade, nampak macamsikit, tapi bile dah makan, rase banyak pulak..ayam die pun besar...harge ala carte RM6.++ aku dengan en. Ayah makan mee kari ni.... :)

The best thing, die punye air memang menusuk kalbu! memang best lah! Air yang aku pilih ni, Cucumber Peach ice blended...aku pun tak tahu sebab aku pilih air ni...ingatkan tak sedap, tapi sedap gile! tak rase pun timun tu sebab dah bercampur dgn peach...sesuai untuk orang yg on diet..hahahhaha


Overall, makanan die ok, harge pun ok gak...ni rate aku pasal KILLINEY ni...


  • MAKANAN: *****
  • DECORATION:*****
  • SERVICE:*****
  • HARGA:****

Ok, korang kalau nak tukar selera ala-ala kopitiam, leh pegi ni, dijamin halal....


Dan bagi sesiape yang ingin mendapatkan berat badan yang ideal, ape kate korang try klik banner bawah ni:

make an animation


p/s: langsir yang mak aku beli warne kelabu kecoklat-coklatan...

6 comments:

Mama AA's said...

adoiyai rasa nak p kuar makan pulok... huhuhu

mr.F said...

@Mama AA's tu la, rase lapar kan :)

Mohd Khairi Khadzir said...

aku dh bnyk kali jgk mkn kt sinio..memg best!! suke style kerusi tu ngan meals. beso n bnyk..huhu (^___^)

sape2 yg amik desert, memg dtg last desert tu..kne mintk..hahaha

mr.F said...

@Mohd Khairi Khadzir betul tu...memang puas lah makan kat sini...kari die, superb!

syira syah said...

hey td ptg ade gak dagan rengit kopitiam kat bp kuar 8tv chiness pogem hochakkk!

i'm fom bp. gud2 je kn lepak sne. =)

mr.F said...

@syira syah eh ye ke? famous gak kan...tp mmg best kot mknan kt situ...

ShareThis