V.I.P BLOG KU

Tuesday, January 3, 2012

AMALINA 17A1 ATAU AMALINA DANGDUT ASYIK ASYIK ASYIK?

Assalammualaikum readers dan salam 1dunia...


"Bukan kacang lupakan kulit, cuma kulit tak boleh nak makan sekali, nak buat macam mana,"



Heboh lah sana-sini pasal si Amalina yang satu ketika dulu pernah memahatkan namanya sebagai pelajar cemerlang SPM 2004 dengan mendapat kejayaan 17A1 iaitu Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sejarah, Matematik Moden, Biologi, Kimia, Fizik, Ekonomi Asas, Perdagangan, Prinsip Akaun, Sains Teras, Pendidikan Seni, Tasawur Islam, Kesusasteraan Melayu, Bahasa Inggeris Teknologi, Pendidikan Islam dan Matematik Tambahan. pergh...hebat tak hebat la kan...




Dah lama dia ni menyepi, now dah jadi trending kat twitter...kat facebook pulak orang duk share profile FB dia...macam tiba-tiba je...aku pun klik lah FB dia...aku hanya boleh cakap, wow...is this really Amalina? My Idol dulu time SPM 2006? Apa dah jadi ni? Why seksi sangat ni? Dulu bukan bertudung ke? (bisik aku dalam hati sambil menatap gambar terbaru beliau)...serius aku confius mana satu Amalina 17A1 dengan Amalina asyik asyik asyik...(mana pergi amalina dangdut ni ea? buat A level jugak ke?)




Tapi, ada aku jalan-jalan kat blog orang, aku jumpe satu komen ni:



"Salah ke kerajaan nak taja perempuan tak pakai tudung belajar kat oversea...yang kau kutuk2 si Amalina tu, dia ada doktor, kau ada apa?"
by ANONYMOUS



Pergh..itu dia...ambil sebijik kat dahi...ada kawan aku pulak kata, menurut bacaan dia, orang yang cerdik semasa zaman persekolahan, akan terdorong melakukan perkara-perkara negatif yang dia tidak pernah buat semasa zaman persekolahnya....kira revenge of behavior lah kan...



Pada pendapat aku, don't judge a movie by it's poster...again...kita tak tahu serita sebenar, jangan nak serkap jarang...kita doakan yang terbaik untuk dia dan juga untuk kita semua semoga dilindungi dari perkara sebegitu...ala, kat Uitm pun banyak je mahasiswi rambut blonde...ade aku kesah? Yes, I care...please be responsible to yourself and others....



p/s: asyik asyik asyik.....asyik asyik asyiknya buat board....

11 comments:

kHaiRunNisSa iRnA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kita doakan la unttuk die ye..dan jadikan iktibar..

zey said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kan tak sure lagi..family dia tak sahihkan lagi gambar tuh...haihh~

Cik tikah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sian si amalina tuh. esok2 kuar ler paper

reza al-razi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Amalina asyik3 gak yg terbaik.. sejuk mata tngok dia dah brtudung..

ima althafunnisa' said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nama amalina dangdut plak yg terkait sekali.
elok je orang tu low profile kan. -_-

Raizzèn said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lol. Family dia nak kena sahkan gamba2 tu dulu ek ? Baru kita boleh start kutuk ?

Wow. Oxford-logic. Mcm autopsy pulak ek ?

normi nieza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

harap itu bkn amalina che bakri...

hana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Setiap yang berlaku pasti ada hikmat yang tersembunyi.. sama-samalah kita ke arah yang terbaik...

Rayyan Haries said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ceh..haha... amalina dangdut rupanya dia comparekan. :P

anyhow, amalina dah besar panjang kan. let her decide her life. Btw, she's an intern at cancer research UK kottt

naim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam..

kita tahu kebenaran yg sebenarnya.

jom fahami ayat quran ini
Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini - dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan.
(Al-Hujuraat 49:6)

jika benar beliau, kita doakan dia kembali kepada ajaran Islam yg benar,.

entah2 esok lusa kita cam mana pulak?

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak silap saya, saya dlu selalu amik tau pasal amalina 17'A nih. dia mmg dr dulu on off dia punya tudung. cuma skrg baru org terjumpa gambau dia tak pakai tudung la an an.. kesian dia.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...