Pages

V.I.P BLOG KU

Monday, November 28, 2011

AYAM PENYET JIJIK !

Assalammualaikum readers dan salam 1dunia....



Bila sebut je ayam penyet, memang most of us pernah makan....kalau belum pun, mesti korang tak pernah jumpa or memang takde niat nak makan la kan. But kalau kat Shah Alam ni, Ayam Penyet dekat Padang Jawa, memang terbaik, dah la murah...banyak pulak tu...tapi aku bukan nak cerita pasal ayam penyet Padang Jawa, tapi aku nak cerita cara pemprosesan ayam di Indonesia, di mana asal-usul Ayam Penyet ni....



So, if korang pernah ke Bandung or Bali or ape-ape tempat kat Indonesia, korang mesti akan cari Ayam Penyet...gerenti...Tapi, mungkin korang akan fikir 37 kali sebelum korang nak makan ayam penyet selepas korang tengo video ni ....lihat dan nilai....gunakan hak berfikir sebelum hak bersuara....





Tepuk dada, tanya Iman.....kerana kebersihan sebahagian daripada Iman....


p/s: nyum nyum....

6 comments:

Mknace said...

:) :) :)
i'm back
terbaeekkk!!!!
jengjalan dari mknace unlimited

Rose said...

eik!! itu yg dah nampak ..

Zul Fattah said...

demm unimap.. xleh tengok vedio.. UniMAP block..

ayam penyet memang best .. tp ???

ANA FARHA said...

kembang pulak tekak nengoknya..

jeragang said...

entahlah pok jeragang kureng makanan indon nie... tak berapa bole nak telan kecuali masakan padang

Noramira A. Kamal said...

Serius nak muntah. baru2 ni pegi makan kat restoran ayam penyet, rasa dia boleh lah cuma lidah ni tak biasa gila dgn masakan indon ni. tu pertama dan terakhir lah gamaknye . uhuhu

ShareThis