V.I.P BLOG KU

Saturday, March 26, 2011

CONTOH PAKAIAN SMART CASUAL UNTUK DINNER SOLAR DI MELAKA!



As salam readers, hujung minggu depan, aku ade family day Landscape Architecture department dekat Melaka selam 3 hari 2 malam...so, salah satu malam tu adelah malam dinner yang bertemakan Ekspostasi Kembara Solar...bagi yang tak tahu ape tu Solar, Solar tu sebenarnye acronym for Students of Landscape Architecture...Untuk malam dinner tu, dress code adelah smart casual...so bagi yang perempuan, memang takde masalah la...memang banyak choice and korang boleh refer kat blog cikmishsyaalhadi untuk tengok pelbagai fesyen smart casual untuk women...


Tapi bagi lelaki? Tak kan nak pakai tee dgn jeans je kan? Come on guys...sekali-sekale je nak dress up...bile lagi ye dak? So, kat sini, aku nak bagi beberape contoh la yang sesuai dengan Smart casual tu...so, korang boleh la godek gobok korang tu cari baju...mix and match je...x payah membazir....x payah nak susah2 pegi Pavi beli baju dinner macam "orang tu" har har har...


Yang ni memang style...tapi nak kene dengan majlis formal, kene pakai long pants la...


Yang ni pun cam best jugak..seluar nice cutting...

Yang ni ade bow tie...tapi aku still tertarik dekat seluar die...tak payah nak pakai belt lagi dah

Yang the most practical and suit dengan semue orang...simple but nice!

Yang ni bagi sape-sape yang dah memang takde idea langsung nak pakai ape...

Yang ni pun cam best jugak...tak typical nak pakai slack...korang boleh je pakai jeans..best ape!


So, dah nampak ape yang nak dipakai nanti? Kalau x nampak lagi, korang boleh usha blog gentlement style. Kat situ banyak lagi contoh yang korang boleh jadikan inspirasi....achhaaahh!!!


p/s: aku recycle je baju, pakai baju daripada kertas...baru greenlovers...

3 comments:

hairie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tshirt roundneck ngan blezer plus mafla..ok x?huhu

mr.F said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

boleh kery...yang penting menutup aurat =)

Syazuwani Ramlan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terima kasih sebab bagi link untuk pakaian casual wanita. tengah blur nak pakai baju ape time dinner nanti. tengah2 google terjumpe blog neh. kalau tak kesah, follow la blog aku eh.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...