Pages

V.I.P BLOG KU

Sunday, March 20, 2011

(GAMBAR) SUPERMOON: SUBHANALLAH, CANTIKNYA BULAN !



As salam readers, hebos satu dunia pasal Supermoon hari ni...(bukan NewMoon Twilight okeh!)....aku tak sempat nak tengok semalam sebab dah tertidur, punye la semangat nak tengok, last-last tertidur...ok fine! Takpe-takpe, yang penting, bulan berada paling hampir dengan bumi semalam dalam tempoh 19 tahun....patut semalam rase macam tidur di bawah bulan...har har har..


Okeh, now, ape kate kite usha kecantikkan bulan ni secare dekat....gambar-gambar berikut dirakamkan di serata dunia...hanya satu yang aku nak cakap, Subhanallah!.....


Pier, Sussex

Manila, Philippines


Manhattan, New York City

Lincoln Memorial, Washington DC

London

Karachi city, Pakistan

Berlin
Glastonbury Tor, Somerset

Headingley, Leeds

credit to dailymail


p/s: akhirnya pungguk dapat melepaskan rindunya pada bulan....

14 comments:

hakeem kira said...

apsal mcm besar sgt . aku tgk kat ukm tak de la besar camni

hatiretak said...

nice..kena tgk pakai lens 17-300 mm la tu kn2..haha

monica lok said...

cantiknya kuasa Tuhan.. (:

muhammadsiddiq said...

sangat cantik, semalam patut nampak bulan cantik,sungguh indah ciptaan Nya

unieMARKS :) said...

subhanallah . huhu smlm tak tgok pun ! huaaa . rugi nyaaaaaaa .. nak tengok supermoon !

mr.F said...

@hakeem kira: takde rezeki la kau nak tgok tu....har har har

mr.F said...

@hatiretak : tak power la bab lens-lens ni

mr.F said...

@unieMARKS :): takpe, tgok je kat blog ni...

Drunbella Khoo said...

semalam awal-awal lagi dah membuta.
adei.
=_=
tapi lawa sungguh bulan dalam photo2 tu.

afzan said...

bulan semalam mmg cantik :)
aku, dia & lensa

mamawana said...

Subhanallah.. Masya Allah. Antara keindahan, peringatan dan ketaqwaan. Alhamdullilah

Enh Ear said...

subahanallah... terkedu tengok gambar ni..semalam tengok.. tak macam gitu...
tapi.. ni memang cantik...
terkesima...dengan kuasa NYA...

elianesuriane said...

smlm xtgk pun cmne bulan tuu...

Kaymama said...

Subhanallah.. begitu indah ciptaaNya.. memang suka sngat tengok... cantik!

ShareThis