Pages

V.I.P BLOG KU

Saturday, March 26, 2011

RAHSIA PEMILIHAN BLOG UNTUK DIBERI BUFFERED EARNINGS (BE) DARI NUFFNANG DAN ADVERTISER!



As salam readers...macam mane blog korang? sihat? (soalan ni ditujukan khas bagi yang ade blog, yang xde sile buat kalau berminat)....Okeh, kali ni aku nak share sikit tips or rahsia macam mane sesuatu blog tu dipilih untuk diberikan Buffered Earnings atau name glamornye...BE dari Nuffnang...Korang mesti nak tahu kan? Mesti korang hepi gile kan bile dapat BE kan? kan? 


Aku sebenarnye dah dapat 14 BE dari pelbagai pengiklan yang di proposed oleh Nuffnang sejak aku start berblog ni.dan BE yang terbaru dari MAS MH Buddy adelah paling tinggi selama aku berblog ni...BE ni pun dah selamat jadi Metered Earnings (ME) semalam...terime kasih Nuffnang...dan MAS! (BE MAS ni just seminggu je, tapi dapat RM 40.++)...


klik untuk beso kan

Okeh...nampaknye semue macam tak sabar ye...begitu teruja nampaknye nak mengetahui rahsie untuk mendapatkan BE ni...Okeh, aku ceritekan satu persatu:


    • Okeh, rahsie pertame, status Nuffnang korang mesti Gliterrati. Kire exclusive member la...bile ade status ni, korang tak boleh menduakan Nuffnang...maksudnye di sini, korang tak boleh letak iklan pesaing Nuffnang kecuali Churp Churp dan Heartbeat...(tapi aku malas nak letak Churp Churp dan Heartbeat sebab orang tamak, selalu rugi..har har har)..  



     
    • BE ni sebenarnye bukan diberi oleh Nuffnang, tapi diberi oleh pengiklan yang berminat dengan blog kite. Nuffnang hanya mencadangkan blog kite kepada senarai pengiklan untuk diberi BE...terpulang kepada pengiklan untuk memberi BE tu kepada blog kite atau tidak. Setiap kempen, pengiklan mempunyai terget market mereka...so, penting untuk korang update survey dekat Blogger Bio...dekat ruangan korang punye readers, korang letaklah executive, professional...dan elakkan letak student...sebab ape? korang boleh pikir ikur logik la kan...




    • Kalau korang nampak, ade 3 jenis iklan dari Nuffnang, Skyscraper (SC), Large Rectangular (LR) dan  Leader Board (LB)...sebenarnye, peratusan blog korang dipilih untuk diberi BE bile korang letak ketiga-tiga jenis iklan ni dekat blog korang...sebab ape? Sebab, pengiklan telah melabur untuk membuat design iklan setiap kempen...dan juga untuk membeli ruang iklan di setiap blog...so, blog yang meletakkan ketiga-tiga iklan ni dianggap serius dalam mempromosikan iklan mereka...

    • Lagi satu, ketiga-tiga iklan tu, korang kene letak kat tempat yang betul...nak bagi clear, korang boleh refer contoh di bawah:

    •  
    • Yang penting, korang kene selalu update blog macam semue orang cakap la, jgn biar blog bersawang...sebab, semakin kerap korang update blog, semakin kerap orang akan datang ke blog korang dan meningkatkan Unique Visitors (UV) blog korang...untuk dapatkan BE, korang kene maintain UV sebanyak 300-500 UV sehari...macam mane nak dapat sebanyak tu? Pandai-pandai lah korang prommote blog korang kaf FB, Twitter, Ping Site, Geng Blogger, Blogged.my dan banyak lagi...ni lah hasil bile korang pandai promote setiap post korang:
      Popular post @ Gengblogger Hari ni

      Popular post @ Gengblogger kelmarin...


      4 post serentak Most Popular Post of this week @ Blogged.my


      Diharap, dengan tips yang aku beri ni, korang boleh try apply kat blog korang...InsyaAllah, kalau ade rezeki...dapatlah kan...kalau tak dapat jugak, tak dapat den nak nolong...lagi satu nak pesan ni...kalau ade iklan kat blog aku ni yang korang berkenan...sudi-sudikanlah klik ye...=) Sayng korang lebih la!!!..har har har..Yang penting niat korang buat blog ni untuk ape...earnings ni cume bonus je...side income....So, Hepi Blogging!!!


      p/s: nak simpan earnings Nuffnang buat hantaran...so, pade bakal isteri aku, terime seberape adenye earnings Nuffnang aku ni ye... =)

      10 comments:

      Mardhiyyah Ridzuan said...

      Hoho!!!Thanx banyak atas several tips!!!!Duk terfikir2 jugak cane nak dptkan BE.aahhaah...Tenkiu banyak!!!

      ~iera kan~ said...

      tq..sangat berguna :)

      areteacar said...

      wow! best2!!

      ~SYAZ~ said...

      yeahhh~!!!
      tenkiu 4 the info..
      macam tu rupenye nak dapat BE ae..
      hehehe

      fadhdeela said...

      thanks bg tips..xpernah dpt lagi BE..akan di praktikkan :P

      Meh sini: Mari Melawat Kammmbing!

      Sini jugak: Seksinyer dia tido!!

      Bro Framestone said...

      menarik olahan mu

      open table please

      mr.F said...

      @Mardhiyyah Ridzuan @~iera kan~ @~SYAZ~ @fadhdeela: same2 =)

      mr.F said...

      @Bro Framestone: open table??? har har har

      waN Mohd Salim said...

      ty atas tips ko yer .. hehe follow blog hebat nih .. follow blog sye gak ye !!!

      Che Sayzzuwan said...

      Boleh refer my blog sama ada susunan die sudah betul atau x?

      ShareThis