Pages

V.I.P BLOG KU

Friday, March 4, 2011

ANTARA SEBAB KENAPA TRAFIK BLOG TURUN MERUNDUM...

As salam readers...first of all, sorry la ye...hari ni bersawang sikit....maklumlah...sibuk jelajah terengganu ni...nanti ade kesempatan aku cite sikit pasal trip kat Terengganu ni...secara kasar, memang cantik view kat Terengganu ni...especially pagi tadi pegi Terapuri...pergh...memang marvelous la view kt situ...nak tengok gambar? Kene tungguuuuu...




Ok, back to the topic...sebab-sebab kenapa trafik blog turun adelah:

-Korang tak update, or malas update or memang tak suke update, bile korang tak update, sape la nak bace entri yang same kan? kalau betul, kasi angguk itu kepala...Blog ni macam surat khabar jugak, kalau metro hari-hari cerite pasal bende yang same, cite pasal "Lembu bertanduk tiga" setiap hari, mesti muak kan? So, kene la cite pasal sup ekor mak jah memang power, lembu kacuk kambing=Lembing dan lain-lain lagi selain lembu okeh!

- Tajuk post korang tak ade eye catching...maksudnya di sini, tajuk post korang macam tajuk karangan budak sekolah. Contoh; Aku sepasang selipar jepun...it should be...Kenapa selipar jepun patut dilempar ke muka awek korang? Pergh...sekali bace, pasti nak tahu kan? So, tajuk post mesti lah kene menarik macam: Muka Kak Limah setelah pembedahan plastik...or Gambar kaki Usop setelah terkene mesin kisar...dan lain-lain lagi.

- Sebab yang paling utama, blog korang dah hilang seri...nak kene jumpe bomoh n mintak minyak pengasih...kasi sapu itu laptop, so, ramailah orang akan menjenguk blog korang...(okeh, main-main je ni)...


Sebenarnye, aku ade beberapa hipotesis:



Sebelum jadi Blogger otai:
"Semakin kerap korang update blog, semakin tinggi kebarangkalian untuk kenaikkan pageviews"

Selepas jadi Blogger otai;
"Semakin popular seseorang blogger, semakin ramai page viewers walaupun kekerapan update adelah rendah"



Okeh, sebelum aku melalut ke laut, baik aku berhenti. Entri ni adelah tribute kepada trafik blog aku yang jatuh dari ribu-ribu kepada ratus-ratus sebab tak update hanye sekali.Sekian, terima kasih.


p/s: makan kopok losong, nasi kerabu, nasi dagang!perghhh

4 comments:

Along Usop said...

haha.. oke le tu...
daripade aku nih.. yg apdet hari2 pon... byk tu jgak yg hadoo.. =p

tp tape la kan.. pelan2 kayoh.. =p

Haffiz MohdNoor said...

alamak terasa sudah.. lately jarang update sibuk!! arghhh!! trafik merudum sudaa :(

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy suka dpt bnyk komen utk setiap entri sbb tu update 1 hari satu entri je..pehtu sabtu ahad mmg tak update..trafik mmg semputlah..sesekali je cecah ratus tu pon kalau ada tajuk hangat ataupon abg ben promote huhu

majalah biar betul said...

gambar kat atas tu, semua blog akan jadi macam tu bila menjelang tengah malam...kalo update bagai nak rak pun org tgh nyenyak tidur..kehkehkeh

ShareThis