Pages

V.I.P BLOG KU

Monday, August 22, 2011

HASIL RM5,000 DARI NUFFNANG DAN NIPPON PAINT, MEMANG PUAS HATI!




Assalamualaikum readers dan salam 1dunia...semalam aku dah kongsikan pasal majlis penyampaian hadiah ' I LIKE MY HOME CONTEST' yang dianjurkan oleh Nippon Paint dengan kolaborasi Nuffnang...Kalau belum tengok, leh tengok kat link bawah ni:




So, siang tadi, team dari Nippon Paint telah datang ke rumah aku yang terletak di daerah Ledang (dulunya sebahagian daripada Daerah Muar) yang diketuai oleh Interior Designer, Ben Firdaus (bro ni selalu keluar tv, deko idaman season 1 yang dengan Amy Mastura & Faizal Ismail tuh) dan seorang lagi partnernya, Anuar. So, kerja2 bermula pukul 10.30 pagi dan habis pada pukul 5.30 petang...Jom kita ushar gambar pulak ye!


Ok, perabot dah sampai, direct dari Subang pukul 6 pagi....

Penaja rasmi yang baik hati....Nippon Paint

Ni lah tong2 cat yang digunakan, color code aku tak tahu...hahhaa...tapi cat ni jenis Nippon Paint Satin Glow, Green Choice...mesra alam lah kirenya cat ni...finishing dia ala2 kain satin, berkilat, mudh disapu kalau ade kotoran, anti fungus dan bermacam-macam lagi lah! Kire memang best lah cat Nippon Paint ni!

Barang deko dari IKEA seperti cermin, glass vase, candle, frame, rugs, curtains, bed sheet dan mcm2 lagi lahhh

Ni ID yang merealisasikan bilik idaman ini...

Ni, tengah pung pang pung pang akat barang dalam bilik dan cat...cat lame kot...nak tunggu kering bagai...




Walaupun puase, dorang ni memang bestlah...kesian pulak...ingat nak hidang air tadi...nasib baik puase kannnn...hahhaa..Okeh, dah tengok orang buat kerja kan,lepas ni kita tengok keadaan bilik sebelum dan selepas...cantik takkkk cantik takkkk?? 

VIEW 1

Sebelum

Selepas


VIEW 2

Sebelum

Selepas


VIEW 3
Sebelum

Selepas


Ha, macam mana? Aku memang suka color ni, and parents aku pun suka gak earth color...FYI, bilik ni bilik parents aku...aku hadiahkan kemenangan RM5,000 room make over ni untuk en. ayah dan pn. emak, hope mereka suka lah ye...inilah hasil bila kita berblog, blog bukan buang masa ok! Mesti tak puas lagi kann tengok gambar, ni ade beberape shoot yang aku rase cun dalam bilik ni:


Memang sejuk je mate bile masuk bilik ni...nyaman je color Nippon Paint ni...memang tak berbau lah!

Fresh flower memang perfect match dengan candle...putih dan suci :)

2 ft Blobbies Plush toys, memang gebu...sedap dipeluk...kusyen ni pun aku suke gak, unik!

Wall deco hasil gabungan mirror frame dengan hue color dari Nippon Paint

Stand light dan side table light yang bewarna hitam penuh elegant!

Ni cute....memang lain dari yang lain la rounded rugs ni...

Cylinder glass 3 beradik...siap dengan fresh flower...

View dari atas....

Pantulan cermin.....

Ha. amacam ok tak? Aku memang puas hati dengan hasil akhir ni...free kot, sape tak nak kannnn...Syukur Alhamdulillah...Yang tengah berkemas rumah untuk hari raye, diharapkan gambar-gambar ni dapat dijadikan rujukan korang ye...yang penting kene guna Nippon Paint, barulah kelasssss!!! Cat nombor 1 di Malaysia!


Klik banner kat bawah ni untuk ke laman web Nippon Paint, kt situ korang boleh tengok color palatte, ade lebih dari 10,000 warna untuk dipilih mengikut citarasa korang.






ataupun korang boleh LIKE fan page Nippon Paint : NIPPON PAINT BLOBBIES




Lastly, aku nak ucapkan jutaan terima kasih dekat Nippon Paint yang menganjurkan contest yang cukup best ni...dan juga Nuffnang di atas peluang dan ruang untuk menyertai contest ni....


Ni la master mind...yang kanan tu Ben Firdaus dan yang kiri tu Anuar...terime kasih bro! Memang cunnn lah hasil dorang buat ni!!!

Kalau korang berminat nak dapatkan khidmat Ben Firdaus ni, korang boleh klik link blog Qarmasutra di bawah ni, 


Untuk pengetahuan korang, Ben Firdaus ni jugak Wedding Planner selain dari Interior designer...Pelamin dan hantaran Majlis Pernikahan Farah AF2 breepp breepp die lah yang buat dengan partner die :) cunnn kan? Korang boleh la godeh blog Qamarsutra tu, banyak gambar2 lawa :)


Oh nak jugakkkkkk


Last pic, memang aku suka gila pic ni, so kasi besar sikit:





p/s: hope en ayah dengan pn emak pun suke la ye....ni hadiah hari raye ok? hehehe

39 comments:

Meck said...

powerlaaa congrats!

syAzAnA said...

wahh, tahniah yer awakkk! beraya sakan lak tahun ni! hhe

jimmyneutron said...

kelasss... tersedak jah dgn ribenanya..

roha said...

wow...bestnya. congratulations...

ainun said...

cantik...tahniah juga dari saya =)

Anonymous said...

tahniah. mmg layak pun. :)

♥snoopy♥ said...

u won the contest! congratz!

Alfi Ramadhani said...

waahh..~~~
congrats! congrats! ^^

mr.F said...

@Mecktq :)

mr.F said...

@syAzAnAtq, sakan tak sakan la kannn heheh

mr.F said...

@jimmyneutronhak hak hak,,,kesian kau jahhh tersedak, papepun ribena memang kelasss

mr.F said...

@rohatqtqtq :D

mr.F said...

@ainunterime kasieh

Mohd Khairi Khadzir said...

hebat la junior aku sorg nih!! hehe

mr.F said...

@Anonymoustq cik anon baik :)

mr.F said...

@♥snoopy♥tq dear :)

mr.F said...

@Alfi Ramadhaniwahhh tengs tengs

Hans said...

walawehhhhhhhhhhhhh
bestnyaaaaaaaaaaaaa
seronok2
jeles plak aku tiba2
hehehe

mr_right said...

wohoh ! setail la bro !

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/sambut-merdeka-ke-sambut-aidilfitri.html

tipskerjaya said...

memang terbaik dan layak,, teringin rasanya nak ada rumah sendiri plak

Daya SooYoung H said...

mesti incik ayah dgn puan emak berat ati je nk bangun tdo , hehehe

anyway, Selamat Hari raya Aidilfitri . :)

Myvitrd said...

Tahniah bro..cun dah bilik tu

mr.F said...

@Hanshehehe...rezeki bro :)

mr.F said...

@Daya SooYoung Hselamat hari raya jugak daya :)

mr.F said...

@Myvitrdtq bro...memang cunnn...mcm hotel pun ade

aina rahim said...

best best :D! congrats!

Kancilbiru said...

wah tahniah...best betul..cantik pulak tu..

ben firdaus azraai said...

tahniah from all of us from NIPPON PAINT and QARMASUTRA :)

selamat hari raya from

BEN FIRDAUS AZRAAI and ANUAR HAIKAL

mr.F said...

@aina rahimtq :D

mr.F said...

@Kancilbiruterime kaseh :)

mr.F said...

@ben firdaus azraaiThanks a lot Ben and Nuar!!! Nippon Paint memang best!

mr.F said...

@ben firdaus azraaiSelamat hari raye juge :)

akmalhilmi said...

superb gilaaa
huuuu
bilik raya

Xjion89 said...

1st time dropping by^^

Taniah on ur win~~so cool!
The room is amazing^^

~~nAzIrAh aShAr~~ said...

bestye!! cantik gle!! ak igt tu utk ko..skaly ko bg utk parents ko..good boy la ko! btw congratz ea beb...truskn berblog..sbb saloo ak byk pat info dr blog ko..hee

Veronica Foon said...

I like that nippon soft toy! so cute!

Congrats on winning the RM5,000!

budakkg setiu said...

tahniah bro... lumayan juga berblogging visit me too at
http://budakkg-setiu.blogspot.com/

Mama Zharfan284 said...

congrats!!

Nur-nba said...

Tahniah..Anda sememangnya layak..:)

ShareThis