Pages

V.I.P BLOG KU

Sunday, August 21, 2011

INI KISAHKU: NIPPON PAINT I LIKE MY HOME CONTEST PRIZE GIVING CEREMONY !

Assalamualikum readers dan salam 1dunia....pergh...satu hari aku tak update kan...bile tak update, dapat BE, alhamdulillah...sebenarnye, semalam aku pergi Subang Jaya, ade event dekat Empire Hotel Subang...Event ni la....



Event 'I LIKE MY HOME CONTEST' yang diajnurkan oleh Nippon Paint dengan kerjasama Nuffnang ...majlis ni sekali dengan majlis berbuka puasa...So, aku pergi direct dari Segamat dengan abang aku, dengan akak ipar aku, dengan anak sedara aku sekali, ingat nak angkut semue, tapi tak dapat lah dikkk...



Mula-mula kene daftar dulu, aku antara orang yang terawal sampai sebab takut jalan jam kan...memang jam pun...

Oh ini lah abang aku yg hensem, disebabkan die keluar dulu, gen kulit putih die dah ambil dulu, so aku dapat gen gelap sikit...hahah, next to him, isteri beliau a.k.a akak ipar aku yang gojes dan yang buat bibir terjuih tu adelah anak ponakan gue...Danny si comel :)

Ya Allah, semue gebu-gebu belaka ni!!!

Pentas pun nak ambil gambar ke? gasak lahhhhh

Ok, mase ni, sempat lah jumpa dengan wakil dari Nuffnang, Thara Sofian, aku tak tahu lah dia ni Miss or Mrs...yang aku tahu, dia memang cantik...tak caye? 


Ha, kan cantikkkk...siap aku tutup mate feeling lebih....hahahha...Dah la cantik, baik pulak orang nye...

Lupe pulak, actually, contets ni ade 2 kategori, satu untuk Facebook dan satu untuk bloggers. So, yang menang via Fcebook, hadiah die memang besarrrr....dapat makeover RM 15,000...ni la pemenangnya....aku lupe lah name die...hahhaa

Yang contest Facebook ni kene LIKE banyak2...tu yang leceh sikit....hehe


So, aku dapat Grand Prize untuk kategori blogger...Ni entry kemenangan aku:




Ditayangkan kepada para media

Pandangan sisi....

Pandangan depan....meriah lah rumah nak cat dengan Nippon Paint kannnnn

Muka gembire dpt peluk Blobbies...memang sumpah gebu!!!

Lepas penyampaian hadiah, ada masa lagi before buka puasa, so ade lah sesi temuramah dengan kuiz kan....

Ucapan dari Head of Marketing Nippon Paint, Mr. Jason...nampak muda kan? (okeh, nak tambah lagi tong cat bolehhhh???)

Tetibe je Mr. Jason ni soal aku...mule-mule speaking, pastu aku macam lupe satu word ni, aku terus cakap bahasa Melayu...well....neves!!! Yang 2 orang lelaki sebelah aku tuh, tu lah Interior Designer yang akan design bilik tu nanti...yang pakai topi, Ben Firdaus, yg sebelah die, aku lupe tanye name =,=

Lepas pok pek pok pek....azan maghrib pun berkumandang menandakan telah masuknya waktu berbuka puasa...makanan memang best...memandangkan aku on diet, aku makan sikit je (hakkkkk tuihhhh)...


Dessert....kuih muih, kek, pudding, buah and so on...

Ni salad, bukan main banyak jenis haaaa....satu pun aku tak ambillll...diet! Soto pun ade gak

Main dish pun banyak, ade Lamb with Rosemary, Macaroni cheese, Ayam tandoori...ikan....etc...memang best lah!

Tapi, si Danny ni, even bayak mane makanan pun, die tetap nak telur jugak...nasib baik tak tanye kicap ade ke takkkk

Lepas makan, solat Maghrib, lepas tu, sambung makan balik...lepas tuh, ambil gambar dengan Giant Blobbies yang dah tercabut nyawa...tinggal jasad je...


Bergambar dengan makhluk comel + gebu

Ni la orang yang pakai kostum tuhhh..hahhahahahah....memain je....

Ok, dah nak balik....gamabr ni lawa!!! I LIKE!!!

Dan ni lah yang aku paling suke, tandas die memang kelasss kau jahhH!!!


Overall, alhamdulillah, rezeki telah ditetapkan Allah...terime kasih banyak-banyak buat Nippon Paint sebab anjur contest nihhh...terime kasih jugak dekat wakil Nippon Paint, Miss Audrey di atas layanan yang cukup baik dan tak lupa pada Nuffnang!!! Thank you so much!!!Tak sabar nak tengok make over rumah! Esok team Nippon Paint akan datang rumah untuk make over yeah!


Ni Official Facebook Nippon Paint, NIPPON PAINT BLOBBIES ,boleh like, mane tahu lepas ni rezeki korang pulak dapat make over kan...siapa tahu...

Sebelum balik, sempat beli Macarons....mahal okeh yang ni, sebiji RM3.90...nasib baik sedap ~

Dan semestinya, Danny dan minannya...mempersembahkan Angry Birds!!!

p/s: rezeki ramadan....alhamdulillah

4 comments:

Daya SooYoung H said...

Tahniah !
nt post la bilik sebelum dan selepas make over . :)

AJ said...

tahniah..tahniah.. :)

ummu fatimah said...

tahniah..sy br jer nk mula spt anda...mg dpt info bguna dr suma yg bjaya....duit byk tu jgn luper sdekah sm yer....:)

suhailaselaginella said...

wah..tahniah2..meriah raye ni..hihihi

ShareThis