Pages

V.I.P BLOG KU

Tuesday, February 8, 2011

JALAN CARI MAKAN-MAKAN : MURNI SS2, PETALING JAYA

Salam semua readers...maaf, lame x hupdate blog sebab busy la lately. Tapi, semangat nak hupdate tu tetap ade. Tapi, tak tahu nak cerite pasal ape...pikir punye pikir...nak buat segmen baru la dekat blog ni...segmen JALAN CARI MAKAN-MAKAN (hahah...tapi tak same dengan JALAN_JALAN CARI MAKAN okeh!)...Ni logo untuk segmen ni...tadddaaa...



Okeh, untuk siri yang pertame ni, kite terjah restoren MURNI SS2 di PJ. Nak tahu kat mane restoren ni? Sile pergi google maps ye...hehehe...Ok, untuk segmen ni, pakar-pakar perut telah dibawa khas untuk melantak sseberape yang boleh...berikut adelah pakar perut yang setaraf dengan pakar perut TV3, Maria Tengku Sabri:


Pasangan sherashi beshame: GG n BOBO

Renungan orang lapar dari ANEP

Muke selambe dari ALEP

Dan lagi sorang pakar perut, ZAEDI, tak de dalam gamabr sebab gambar die besar sangat...takut berat pulak nak loading blog aku nih kang..hahaha..gurau kasar kejap ye Zaedi..har har har


Okeh, part yg paling best, makan! so, kat MURNI SS2 ni macam-macam ade, korang mintak la ape-ape...semue nye ade...daging burung helang celup tepung pun ade! oke tipu! Tapi seriyes aku cakap, hidangan kat sini semue dalam large punye size..sesuai bagi sape-sape yang dah tak makan 2 hari...atau mempunya 4 perut..hahahaa...ni lah menu yang menjadi santapan kitorang hari tuh...


Spaghetti Carbonarra pekat lagi lazat

Chicken Chop Special - Double bhai!

Ha, yang ni aku yg punye..har har har...Mee Raja Chicken Chop

Ni air macam-macam name ade, PINK PANTHER ade,  I LOVE U ade, I KISS U ade, I HATE U ade, I pak U ade..har har har...



Okeh, harge? just nice...affordable la...nak bagi bintang pulak...suke hati aku je kan....

KESEDAPAN ****
KEKENYANGAN *****
DEKORASI *



p/s: makan memang no 1!

13 comments:

Budak Giler Cadbury said...

hahahah tergelak aku dgr name air 2 hahha

Daniela said...

sedap nye...
habis ke makan tu =)

mr.F said...

@Budak Giler Cadbury: baru dengar name, belom rase lagi...

mr.F said...

@Daniela: tinggal pinggan je yang tak dpt nk hbs kan

sarah mohamad said...

dah try makan dekat sini . memang kena beratur ah tunggu turn nak duduk tu . nak bagi bintang jugak ah . hihi

kesedapan : 4.5 star
servis : 5 star
dekorasi : 1 star

ezral ghazali said...

giler lapar....tercabar niat nk DIET, ha3

muhamadzaedi said...

sentap siot..

muhamadzaedi said...

sentap la siot!

Mardhiyyah Ridzuan said...

Cop, dekat mana area ni?? Macam dekat ngan LRT kelana Jaya je???

`BaHa` said...

Murni SS2 == Terbaik!!

Lagi satu best yg similar to Murni is William kat KJ, area Lim Kok Wing lama.

muhammadbobo said...

suka2~gambar cantek.hehe

antudegil said...

kalau ada masa try gi kedai abang die lak william dekat kelana jaya. alamat? pergi google map sendri. hahaha!

LinDa RaZaK said...

mmg sedap ..fuhhh

ShareThis