Pages

V.I.P BLOG KU

Wednesday, February 16, 2011

JALAN CARI MAKAN-MAKAN : SEGI SERI 3 IN 1 STEAMBOAT



As salam semue readers, ok, untuk segmen JALAN CARI MAKAN-MAKAN kali ini, destinasi pecah perut adalah bertempat di Segi Seri 3 in 1 Steamboat, Seksyen 24, Shah Alam.  Nak tahu lokasi secarfe detail, pegi Google map sendiri..har har har...Macam mane terdetik nak makan steamboat? Ini semue facebook punye pasal...tengah duk buat kerje, tetibe je kawan aku post " Aku rase lapar". Aku pun dengan tak semene-mene, terus type "Steamboat jom!" Ha, ape lagi, berdesup la pegi restoran Segi Seri 3 in 1 Steamboat. Mule-mule plan nak makan steamboat kat Tupai-tupai, pastu tak jadi...hhahaa


Ok, untuk destinasi kali ini, seramai 6 orang pakar perut termasuk aku, telah berjaya menerjah restoran ni dengan perut yang kosong dan perlu disendatkan dengan makanan...Ok, mari kite berkenalan dengan pakar perut untuk segmen kali ini:

Sambil makan, sambil gayut - Alep

Penjaga dapur bermate kuyu - Anep

Adik Awal Ashaari - Kort

Yang ni konon diet, tapi sebenarnye tak tahan godaan - Zaedi

Ni Bobo - bajet comel bile dapat makanan


Makanan kat sini ade Steamboat + Grill + Dessert....ade nasi goreng dengan chicken wing lagi...hahaha....
terbabomm...untuk harge, bayar per head. Nak tahu berape? Berbaloi jugak lah kalau korang memang kuat makan, tapi kalau korang makan pun setakat beberape suap, bauk tak payah...Ok, jom kite tengok apekah hidangan untuk kali ni....


Ni hanye sebahagian saje...ade lagi...

Tom yam die sumpah sedap!!!

Pergh...banyak gile seafood, amek selagi boleh...hahaha

Yang ni grill...amek je, pastu suruh die grill...

Hidupan bercengkerang- yang ni memang aku tak makan...

Selesai sudah...maka, naiklah berat badan masing-masing


KESEDAPAN ****
KEKENYANGAN *****
DEKORASI ***


Harge?




Kenape harge kabur? mesti korang tak puas hati kan? Aku saje je kaburkan sebab aku nak buat short contest...ahahha...Ok, untuk segmen JALAN CARI MAKAN MAKAN kali ni, ade special sikit...sape-sape boleh teke dengan tepat, or hampir-hampir tepat, ade hadiah special untuk korang berupe TOP UP 10! Tak kire la Celcom ke, Maxis ke, or ape-ape la...tapi, orang yang berada dalam gambar di atas tak boleh la kn...hhahahha...jumlah orang yang melantak adelah 6 orang. So, pandai-pandailah korang calculate sendiri...


Ok, short contest ni berakhir hari Jumaat, 18 Februari 2011 tepat jam 6 ptg...Ok...jumpe lagi!


p/s: makan untuk hidup bukan hidup iuntuk makan

10 comments:

anas ashaari said...

mengikut amalan hamba.....
kalo satu kpala rate dlm 20
n kalo da kali 6 mesti 120

Anonymous said...

nak datang lagiiiii..!!!! x puas melantak =D
-adik awal ashari-

muhammadbobo said...

makan macam buang sampah pun boleh tak puas melantak lagi?aduhhhh

fizalinolie said...

Saya nak try gak lah... saya teka harga semuanya dalam RM180... Huhu, banyak nyer...

NurLailatul said...

kira-kira..
teka-teka..

rm170.0 dan bila tolak 5%(=rm8.5)

Jumlah kesuluruhan RM161.5..Sorang RM27.00..

bETUL?

ciskek said...

teka teka ye.
total 174++
tax 8++
sume skali 183/182

manggosteen said...

aku nak teka gak..rm160.65

sarah mohamad said...

best nya . tapi tak pernah dengar pun nama kedai ni . dekat mana ye ?

nur said...

wei... bagi lah anggaran kasar harga utk seorang..

nur said...

wei... bagi lah anggaran kasar harga utk seorang..

ShareThis