Pages

V.I.P BLOG KU

Friday, July 8, 2011

FLORIA 2011: DISEBALIK TABIR !




As salam readers dan salam sejahtera semue...Alhamdulillah, pagi tadi, aku dah selamat present garden design uitm bersama kawan aku, Hanis a.k.a GG...Dan kebetulan, hari ni jugak aku demam, badan panas giler...sebab urat terkejut kot...biaselah, berjemur + buat kerje berat. Nak tengok tak hasilnye? Tungguu...kite layan dulu gambar di sebalik tbir Floria 2011 ni dulu:


THEME: ROSES ARE FOREVER
CONCEPT: SECRETS BEHINDS THE PETALS


DESIGN BY:
  • Falihin Jasmi :)
  • Safiy Az Zakwan
  • Faizul Hakim
  • Faisal Hilmi
  • Amer Aiman
  • Hanis Hamzah
  • Siti Saerah
  • Yusfariza Yunos
  • Anishah
  • Adibah Jamal Nasir


Ni la board presentation kitorg...nampak tak bunga ros??? (klik untuk besarkan)

Okeh, macam mane nak buat bende ni? From drawing to reality??? Adekah sesenang ABC???


Ni la tapak yang kitorg dpt, 5 x 5 m je, nampak dlm drawing mcm besar, tapi on site...kecik je...dah risau dah muat ke tak muat nak letak semue elemen...

Operasi mengorek lobang...tanah keras nak mampos sebab floria yang lepas...site ni Lim Kok Wing yang punye, so banyak batu dorg pakai ade bawah tanah....memang penat mase ni...korek lubang, masuk cerucuk besi, kambus balik....

Oh, sile beri tepukan gemuruh kepada buruh ini kerana kulitnya telah hangus...!

Upacara memotong kain yang ditaja separuh oleh Jakel Shah Alam...terime kaseh Jakel....

Yang ni dah hari lain...kerja dekat site diteruskan dengan mengorek longkang untuk membuat floor pattern...jenuh jugak...

Ok, selepas kain yang dipotong sudah dijahit, kain tersebut dipasang kepada cerucuk besi untuk membentuk kelopak bunga ros...yang ni pun lagi satu masalah...kain salah jahit, kain salah potong, kain kendur lah..haih, dugaan-dugaan...time ni, aku memang dah emo gile sebab kain ni kendur..lepas tu tengok yang lain-lain semue structure dah naik....nasiblah anak-anak buah aku ni penyabar..., :)

Dan lagi satu masalah besar, nursery yang hantar pokok ni, boleh pulak datang lambat, alasan yang diberi, lori tak boleh bawak laju, boleh bawak 40km/j je...aiyohhhhhh

Ok, ni la gambaran site kitorg, 5 hari punye kerje on site, sampai kulit aku jadi macam bangla...nak tengok yg dah siap? Boleh la datang ke Floria 2011, Precint 2 Shah Alam....nanti aku update yang dah siap punye k.... :)

p/s: berdebar menanti keputusan esok....

4 comments:

jamie writes said...

good job, mr designer :D

anisumbrella said...

anis dah tgk !!!1 siyes

first rase mcm : " ape gune kain merah and pink nie , ape design yg diorunk cube buat nie "

tapi lepas bace and tgk ur design plan , sekarang baru faham !

boleh main aci nyorok !

nice !

mr.F said...

@jamie writes tq jammie :)

mr.F said...

@anisumbrellala, bile tgok ni? x jumpe pun...

ShareThis