Pages

V.I.P BLOG KU

Sunday, August 28, 2011

FALIHINJASMY.BLOGSPOT.COM : CUPCAKES PRINCES CONTEST, HADIAH WANG TUNAI UNTUK DIMENANGI!




Assalamualikum dan salam 1dunia readers sekalian. Selepas kejayaan contest pertama blog ini, FEEL FREE TO FLY CONTEST: BARANGAN BODY SHOP UNTUK DIMENANGI yang mendapat sambutan hangat, aku nak buat contest lagi...yippie!!! Tujuan contest ini adalah untuk mengeratkan hubungan maya antara rakan bloggers dan juga untuk berkongsi rezeki kemenangan aku dalam contest 'I LIKE NIPPON PAINT' anjuran Nippon Paint dengan kerjasama Nuffnang. Dengan berbesar hatinya, aku nak menganjurkan contest buat kali kedua, yang diberi nama:


FALIHINJASMY.BLOGSPOT.COM : 
CUPCAKES PRINCES CONTEST, HADIAH WANG TUNAI UNTUK DIMENANGI!




Jom sertai FALIHINJASMY.BLOGSPOT.COM : CUPCAKES PRINCES CONTEST, HADIAH WANG TUNAI UNTUK DIMENANGI! Hadiah yang bakal dimenangi oleh pemenang bertuah adalah seperti yang berikut:


1 x Tempat Pertama: Wang tunai bernilai RM 150.00

2 X Tempat Kedua: Wang tunai bernilai RM 50.00

5 X Hadiah saguhati: RM 10.00 cash/top up



MACAM MANA NAK SERTAI???



Mudah saje. Just follow the step below:

1. Peserta HARUS menjadi followers blog http://falihinjasmy.blogspot.com/ terlebih dahulu dan klik LIKE di Facebook Falihinjasmy.blogspot.com di S I N I (ini untuk memudahkan korang mengikuti UPDATES mengenai contest ini)


2. Buat satu entry bertajuk FALIHINJASMY.BLOGSPOT.COM : CUPCAKES PRINCES CONTEST, HADIAH WANG TUNAI UNTUK DIMENANGI!


3. Letakkan BANNER contest seperti yang dibawah dan di link kan ke entry contest ini.



4. Jawab soalan-soalan yang berikut dengan tepat berdasarkan cerpen bersiri CUPCAKES PRINCES:

I. Namakan adik-beradik yang mempunyai pertalian darah dalam CUPCAKES PRINCES.

II. Afry merupakan graduan dalam bidang apa?

III. Nyatakan penyakit yang dihidapi oleh mama Fedrus Umar?

IV. Berikan nama penuh Fina a.k.a Fin.

V. Nyatakan nama negara (selain Malaysia) yang menjadi salah satu lokasi dalam CUPCAKES PRINCES.

VI. Berapakah jumlah gambar cupcakes yang telah digunakan sepanjang siri CUPCAKES PRINCES?


5. Macam mana nak dapat jawapan? Korang kene lah baca cerpen bersiri CUPCAKES PRINCES terlebih dahulu. Mana nak baca? Korang boleh klik link di bawah ini:



6. Selepas menjawab, korang kena pilih 6 CUPCAKES dari 10 CUPCAKES di bawah ini yang terdapat dalam setiap episode CUPCAKES PRINCES. Korang just perlu copy paste je gambar 6 CUPCAKES yang disusun mengikut pilihan hati korang. Dari nombor 1 hingga nombor 6.(Nombor 1 yang paling korang suka)












Contoh susunan:
1
2
3
4
5
6



5. Copy dan paste senarai hadiah yang ditawarkan dalam contest ini.

6. Tak perlu buat sticky mode. Tapi, perlu letakkan BANNER contest ini dekat sidebar blog korang dan di link kan sekali ke entry contest ni.

7. Tag sekurang-kurangnye 3 bloggers lain dan harus inform bloggers tersebut yang mereka telah ditag ye...


Dan lepas tu, tinggalkan link entry korang di ruangan comments entry ini supaya senang aku nak jejak =) Aku akan comment kembali sekiranya entry korang telah diterima dan semua link penyertaan akan diletakkan di ruangan bawah blog ini.


tarikh tutup:

30 SEPTEMBER 2011



CARA PEMILIHAN PEMENANG:

1.  Pemenang akan dipilih berdasarkan jawapan yang paling tepat bagi semua soalan yang diberikan. 

2. Di antara peserta yang berjaya menjawab semua soalan dengan tepat, pemenang akan dipilih berdasarkan senarai TURUTAN CUPCAKES yang sama atau hampir sama dengan pilihan ramai. (Susunan Cupcakes Pilihan Ramai adalah berdasarkan susunan CUPCAKES semua penyertaan yang dihantar oleh rakan bloggers yang lain).

3. Tiada format undian ye dalam contest ni :)

4. Keputusan akhir adalah muktamad. Penganjur berhak meminda syarat penyertaan jika berlaku sebarang masalah kelak.





Selamat membaca CUPCAKES PRINCES dengan penuh penghayatan
SELAMAT MENCUBA dan SUDI-SUDIKANLAH JOIN CONTEST NI YE! 


Kasih itu cup, sayang itu cakes

TERIMA KASIH =)





41 comments:

Wan Ms said...

mesti masuk nie...

jeragang said...

wah banyak sangat contest mengontest nie

ezral ghazali said...

http://ezralghazali.blogspot.com/2011/08/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html via@EzrlG

✿ Cik Narumi ✿ said...

wahhh best nie mcm nak msuk jugak laa .. novel nie mmg best sgt2 !

Cik Iera Ziera said...

sdh join :)

http://theieraziera.blogspot.com/2011/08/jom-sertai-falihinjasmy.html

~awa~ said...

salam, try my luck here.

link entry:
http://akmalawatif.blogspot.com/2011/08/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

id fb: cik awa

=)

~awa~ said...

salam.. ade dapat penyertaan saye x.? saye ade send semlm kat ruangan komen nie.

mr.F said...

@~awa~ada, aku belum publish lagi, tengah kumpul penyertaan lagi...

~awa~ said...

oh, oke2.. thanx..

Ana Muslimah^^ said...

saya join!

http://mieyanotebook.blogspot.com/2011/08/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

id follower blog: Ana Muslimah^^
id fb page: Nurul Adibah Zulkhafri

thanks ;)

Az Meeda said...

Saya dah join!!

http://az-meeda.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

malynd_anggun said...

i'm joining the contest! :)

http://stroberidancokelat.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

malynd_anggun said...

dah adjust jwpn...hope betul dan ade harapan untuk menang! hhehhehe

~ku hanya seorang insan~ said...

memang best la Cerita ni.hehe..Satu hari suntuk Saye Bace..Syok gile..hehe..sye Pon dah Join..=)..Harap2 ler menang..

http://sipelukiswarkah.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

Acik said...

join

http://pimpintangan.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

Miszyuyu said...

yuyuk join ni..!! check la btol x entry sy =p



http://yuyukstandalone.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

miss eyme said...

Kasih itu cup, sayang itu cakes :D

http://abcdefghijklmnopqrstuvwxyz-143.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

fb :: Ashimia AimiAU

NOOR FATIN said...

saya join!!

http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

id : noor fatin
fb : fatin vavavoom

check ek. kalau ada yg salah, gitau ek. lama dah xaktf contest ni. takot xmemenuhi syarat je :P

juanita said...

Memriahkan Majlis

http://www.tetikusrusak.net/falihinjasmy-blogspot-com-cupcakes-princes-contest-hadiah-wang-tunai-untuk-dimenangi/

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

saya dah join yee...

Mama Ishazah said...

mama join yer
http://mamaishazah.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html
fb:mimiidham

SyUhAdA said...

salam..

syu dah join..

http://syu90contest.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

tQ~

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

saya dah betulkan boleh tak jenguk lagi..

http://kokoadik.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

Fadzillah Kamarudin said...

saya join...

id / id FB : Fadzillah Kamarudin

http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

AYuNG said...

join!!

http://ayung-join-contest.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

id fb: miszz ayung
id folower: ayung

kakngah said...

hai...

nk joint juga

http://gengggkapak.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

id follower & FB - aslinda linda

Lady Jaja said...

saye nak join eh... ni link nye...

http://ismiladyjaja.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

^__^y

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam.Join.

http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

ID:azatiesayang

ID FB:kak yang

#ciksuzlin said...

joined!

http://contestdansuzlin.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

ALVAS-87-CONTEST said...

join

http://alvas-87-contest.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

id fb : are liya
id follower : alvas

eyza ♥ said...

assalamualaikum ..

eyza join :)

http://whiterindlole.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

tiefazatie said...

hye awak!
pergh...best gle cte nie!suka baca!hihi..
btw..join ur contest jg nie..

http://tiefazatie.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

id follower n fb: tiefazatie

tq yaa..
keep on hasilkan karya yang best2 lagi tau!

LidaRahim said...

Akak layan baca citer nih.. boleh buat pengubat rindu nak baca novel hehe

http://bjmmandcontest.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

Follower ke 2023
FB : Azlida Rahim

main blog : http://bilajejarimamamenari.blogspot.com

Lin Azlina said...

join....

dah follow seme syarat ni.

http://www.linazlina.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

hope ada rezeki...amin

Masduranisaqaseh said...

dah enter contest ni....

http://masduranisaqaseh.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

una ped0ra said...

joinn :)

http://falihinjasmy.blogspot.com/2011/08/cupcakes-princes-bakal-dijadikan-drama.html

azurin ramli said...

http://belogjuryn.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html


fuhh kiri,fuhh kanan.
mintak mintak ada ongg +__+

mama irfan said...

salam...
mama irfan join

http://mamalurveirfan.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

id: mama irfan
id fb: nurul hanis

nurul nabila bt medan said...

join

http://nabila-suka-contest.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

id : nabilamedan .
id fb : Nabila Medan

ummuabdullahsyaakir said...

Assalam,Falihin..selamat berkenalan yea...akk sama2 memeriahkan...

http://ummuabdullahdanhajar.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

id:ummuabdullahsyaakir

BabyRayyan said...

as slm..lst minit join.hrp masih diterima:)

http://mamaluvrayyan.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

id fb: Rosmawati Mohamadon

ShareThis