Pages

V.I.P BLOG KU

Wednesday, October 12, 2011

10 FINALIS KE FINAL ASTRO BLOGGER MASTERCHEF !




Assalamualaikum readers dan salam 1dunia...Debaran kian terasa...kehangatan semakin memuncak....frying pan di dapur sudah mula memanggil-manggil....rempah-ratus dah mula menyeru nama 10 finalis yang bakal beraksi di peringkat akhir Astro Blogger MasterChef! 



Berikut merupakan blog 10 finalis yang berjaya melangkah ke peringkat akhir...dan aku adalah yang paling muda dikalangan finalis tersebut....semakin berdebar lah hati aku! Tapi takpe....umur itu bukan halangan...ye dak???








  1. Zamimie ~ http://zamimie.blogspot.com
  2. Wawa ~ http://eencyweency.blogspot.com
  3. Falihin Jasmy~ http://falihinjasmy.blogspot.com 
  4. James ~ http://doggyjamessays.blogspot.com
  5. Yatie Sawanila~ http://sawanila.com/v10/
  6. Baby Sumo ~ http://goodyfoodies.blogspot.com
  7. Strawberi ~ http://mystrawberi.blogspot.com/
  8. Jejai ~ http://teratakarmo.com
  9. Wendy ~ http://wendyinkk.blogspot.com/
  10. Erna Malia ~ http://jabberholic.blogspot.com/




Berikut merupakan butir-butir peringkat akhir Astro Blogger MasterChef! Jom serbu ramai-ramai!!!....


Tarikh: 15 Oktober 2011
Masa: 12.30 tgh hari
Tempat: SACC Shopping Mall, Shah Alam



Semua yang dekat Shah Alam, jom turun padang....(makin neves lah aku) hahahhahaha...dan korang doakan yang terbaik buat aku ye! Berikut merupakan hadiah yang bakal menjadi rebutan finalis di peringkat akhir:





GRAND PRIZE (Best MasterChef Blogger)

RM3,000.00 in cash
Panasonic IH Cooker (Model: KY-C227B) worth RM2, 799
BHPetrol Cash Voucher worth RM 500.00
Ipad1 (16GB) with WIFI
Masterchef Pendrive (4GB)
Mitten
Nestle Hamper worth RM 300.00 



Runner up Prize – (2nd Best MasterChef Blogger)

RM2,000.00 in cash
Panasonic Microwave (Model: NN-GS597) worth RM999
BHPetrol Cash Voucher worth RM 400
Ipad1 (16GB) with WIFI
Masterchef Pendrive (4GB)
Mitten
Nestle Hamper worth RM 200.00



8 x Consolation Prize Winners

a BHPPetrol Cash Voucher worth RM 100
Nestle Hamper worth RM 150.00



Bonus Prize- the Best MasterChef Buzz Blogger: 

RM1,000.00 Cash
Panasonic Microwave (Model : NN-GS597) worth RM999
BHPetrol Cash Voucher worth RM 200.00
Ipad1 (16GB) with WIFI
Masterchef Pendrive (4GB)
Mitten
Nestle Hamper worth RM 150.00


Dan jangan ketinggalan menyaksikan satu fenomena baru yang bakal melanda Malaysia, tak lain tak bukan....MasterChef Malaysia di Astro RIA!

MASTERCHEF MALAYSIA 
 
bermula dari 22 Oktober 2011 (setiap Sabtu - Rabu) 9pm di Astro Ria (saluran 104). 
Master Class Jumaat 9pm. 



p/s: the best event for blogger of the year!

20 comments:

Brocade Blue said...

lets hope u win!

Ronaldmohoni said...

Good luck. semoga berjaya :)

Zana Adieyza said...

congrats & gud luck!

Mah@mahu said...

Tahniah bro good luck kau masak memang sedap.. Aku nak minta gambar to 10 blogger tu leh kan nak masuk blog aku.. Thanks..

Nana Eddy said...

wow! hebat!! congrats! and all the best.

Kat SACC je~ nak pegi, tapi kerje.. huhu

mr.F said...

@Brocade BlueHOPEFULLY :D

mr.F said...

@RonaldmohoniTQ :)

mr.F said...

@Zana AdieyzaTQ SIS :)

mr.F said...

@Mah@mahuSilakan :)

mr.F said...

@Nana EddyAla,,,,keje ke??

Adorable Ey said...

Gud Luck to all candidate :)

sendra said...

woaahhh jejai pun masuk juga rupanya mastercheff ni..sori falihin,aku nak jejai menang dulu,pastu baru kau..haha..goodluck!

Jabberholic said...

Nice entry! Thanks! Nanti jumpa Sabtu nanti ya..

AyuArjuna BiGoshh said...

gluck ya dik

Zul Fattah said...

fulamak.. dah masuk final dah.. pro r ko? bila la dapat nk merasa masakan ko ni?

mr.F said...

@sendrahahhaha... :D

mr.F said...

@Jabberholicyeay! see u there!

mr.F said...

@AyuArjuna BiGoshhtq kak :)

mr.F said...

@Zul Fattahbiase2 je bro...tunggu aku bukak restoran nanti :D

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

masak sedap2 ye..hehe

ShareThis