Pages

V.I.P BLOG KU

Tuesday, October 18, 2011

FINAL MASTERCHEF BLOGGER DAN AVOCADO !

Assalamualaikum readers dan salam 1dunia...Sorry lama dh tak update...minggu ni assignment bertimbun...tapi aku nak curi mase sikit, just nak share dengan korang pasal Final Astro MasterChef Blogger yang aku sertai hari Sabtu lepas di SACC Mall, Shah Alam....Aku pergi dengan kawan aku, Safiy, Shireen, Farehan dan Meon selaku official Photog...credit to Meon untuk semue gambar yg nice ni....



Northern entrance mejadi medan pertempuran....ok...semue bahan untuk di masak ade di atas meja...ade roti perancis...ade coklat chip, ade susu, ade madu, ade bawang, ade salad, kire-kire ade 20 bahan la semuenye.....

Sebelum bermula, sesi flirting bersama Wawa....nice bila bersembang dgn Wawa ni...peramah orangnya....




10 muka cuak yang bakal bertanding....Bro Jejai pun ade tuhhhh


Meet the gorgoues Ms Azlin, manager Astro and the judges, KY Speaks, Mr. Raqib from Astro and Chef Kettley....

Dapat meja no.9...sebelah kakak yang sangat friendly....kak Yati Sawanila....

Sedang membuka kotak misteri untuk cabaran yang pertama...food invention....

Buat muke terkejut sebab dalam kotak misteri adelah 2 biji buah avocado...korang boleh pikir ke nak buat ape???

Tenangkan fikiran sambil pakai apron MasterChef...at least aku dah pernah pakai 2 kali.....korang???hahahhahha

Lepas tu, Chef Kettley buat kejutan kejap....dah macam AF pulak kan....ade 20 barang yang berada di atas meja...setiap blogger hanya boleh mengambil 10 item sahaja....pergh...tak aci-tak aci....hati kecik ku berkate....So, aku main sambar je lah....


Upacara rebut-rebut barang dalam masa 2 minit...kaut la selagi ade....

Ni la hasil sambaran aku dalam mase 2 minit....

10 barang yang aku ambil untuk dimasak bersama avocado adelah:

  1. Roti Perancis
  2. Bawang merah
  3. Bawang putih
  4. Tomato
  5. Daun parsli (betul ke aku eja ni...ahhahahah)
  6. Telur
  7. Susu
  8. Madu
  9. Butter
  10. baru aku perasan yang aku ambil 9 barang je....hahahhahahahahha



Apa yang akan aku masak berasaskan avocado? Adekah gado-gado??? Tunggu.....


Bersambung.....

4 comments:

Miszyuyu said...

ahahha sy de tgk ms ni.. awk buat sushi avocado..tp kjp jek sbb keje hehhehe

Sawanila.om said...

Akk yg friendly ni amik 8 je...rasa mcm dah terlebih..patut kaut je semua....:)

Zul Fattah said...

haha.. ko terbaik..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

k.ayu cakap adik pandai masak hehe

ShareThis