Pages

V.I.P BLOG KU

Monday, October 31, 2011

PEREMPUAN AKAN LEBIH CANTIK BILA....

Assalamualaikum readers dan salam 1dunia.....


Ha....korang yang perempuan ni, kene la baca apa yang aku akan share kan ni....maybe ade terkene batang hidung sendiri, aku mintak maaf awal-awal...It's just my point of view (in no particular order), perempuan akan lebih cantik bila.....





1. Tak menjerit-jerit bila bercakap
- ini bukan padang bola kau nak terjerit-jerit bila bercakap...padahal orang yang kau berbual tu depan mata je... Tapi dia punya sound, high volume kot....may be tertelan microphone kot...tu yang suara lantang... Pada aku, perempuan yang macam ni, maybe dia nak attention from the public or maybe orang yang berbual dengan dia depan mata tu ada sound trouble... Kan lebih cantik cakap slow-slow... sopan ape....



2. Menjaga solatnya
- Mustahil bagi aku, perempuan-perempuan ni mempunyai period yang serentak...tapi who knows la kan... kebetulan... Tapi, solat tu kan tiang agama, sesibuk mana kita, se-stress mana kita, tunaikanlah kewajipan kita... betul tak? Yang lelaki pun same jugak, tak kan period kot...(peringatan berhemah, untuk kebaikan bersama...) Kan lebih cantik bila kita luangkan masa untuk mengingati Allah....



3. Pakai tudung yang tidak berbelit-belit sehingga boleh mengakibatkan kecacatan
- Ya, menutup aurat bagi perempuan itu wajib kerana aurat adalah maruah bagi perempuan... Yang free hair, make your mind free to 'berhijab' kerana  ianya tuntutan agama. Tapi, nowadays, ramai yang berhijab kerana mengikut fesyen sehinggakan ramai yang sanggup membelit 'gebor' (bahasa orang muo) a.k.a selimut dan juga alas meja sehingga mengakibatkan kecacatan visual bagi yang melihatnya...Kan lebih cantik jika pakai hijab yang simple dan labuhkanlah hijab anda untuk simpanan selepas berkahwin....



4. Tidak kelihatan seperti sarung nangka
- Ya, memang nangka itu enak dimakan tetapi sarungnya teramatlah ketat... sehingga menampakkan bentuk buah nangka yang begitu mengiurkan... Buat apa nak ketat-ketat sangat, cari market? Mintak dijauhkan la ye... Kan lebih cantik kalau pakaian yang dikenakan longgar...sebab apa pakaian kene longgar? Sebab mudah untuk bergerak dan kelihatan lebih selesa di khalayak...


5. Bila ketawa, hanya tersenyum....
- Cerita pung pang pung pang, ketawa berderai.... cerita pung pang pung pang, ketawa berderai lagi... sekali lagi cerita pung pang pung pang, ketawa berdekah-dekah...datang lagi sorang kawan perempuan bawak ceriat baru yang panas....pung pang pung pang...ketawa pecah gegendang telinga! Mak aih....ketawa dah boleh rakam buat alarm kejut subuh tahu! Kan lebih manis kalau bila nak ketawa tu, tahan sambil melirikkan senyuman...kan lebih cantik.....





Setakat itu sahaja point aku ...tidak salah tegur-menegur dengan berhemah... pada yang terasa, sila lah merasa... tak salah kalau kita berubah ke arah kebaikan... Kan lebih cantik....



p/s: senyum itu sedekah....senyumlah !





8 comments:

BEBE :D said...

hehe , agak setuju yee but bahagian bile ketawa, hanya senyum tuu mcmane ehh ?

Moonair [M] said...

This is rare. An eye-opener. Thanks (:

✿ wanny ahmad ✿ said...

suke bace entri ni .. :)

LynN LoLa~~ said...

setuju sangatttttttttttt. tapi kan. part 'gebor' tu, hehe. bagi lynn tak ape selagi tak melebih2. belit sampai tecekik batang leher sendiri. yg penting. laboh tutup dade dan tak nampak rambut serta batang leher :)

Paris Lipton said...

ook ok,,,laki bile sopan pulak?

Shafiq said...

Nice Entry..

dhinai adnan said...

Susah nak cari kecantikkan semulajadi seperti ini...yang menadi jadi berlambaklah

Masduranisaqaseh said...

sokong2.... akan dipraktikkan.... hehehehe

ShareThis