Pages

V.I.P BLOG KU

Sunday, September 25, 2011

(VIDEO) PRINCIPLE 8: CELEBRATE LIGHT, RESPECT DARKNESS !




Assalamualaikum readers dan salam 1dunia....kali ni nak share video hasil kerja group aku untuk subject Environment & Sustainable Landscape Construction pulak....video ni adalah salah satu assignment dan kami telah selamat mem-present-kan video ni Jumaat yang lepas! Fisrt Group tuh....peluh-peluh ha...Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar :)


Kami telah mengambil masal lebih kurang 3 hari untuk menyiapkan video ini yang menggunakan teknik stop motion dan lecturer pun kagum dengan hasil usaha kami....siap cakap...selama saya mengajar subjek ni, tak pernah saya tengok video yang macam ni dihasilkan student....syukur alhamdulillah....terima kasih lecturers, Pn. Masbiha dan Cik Marina...dan tak lupa juga pada group members, Anep, Raja, Hanis, Naf dan Shireen...terima kasih di atas kerjasama korang!







Jom kita layan video ni:



CELEBRATE LIGHT, RESPECT DARKNESS!

A stop motion video entitle Celebrate Light, Respect Darkness, an adaptation of Principle 8 from a book, Sustainable Landscape Design, written by J. William Thompson & Kim Sorvig.

Celebrate Light, Respect Darkness from FLjasmy on Vimeo.



p/s: try something new, we get something new too :)

3 comments:

pw3nCeSs appLe said...

cool yaww !!
i love the ending when the bulb changes colors :)
tp cm lamonyooo... ;p

~~nAzIrAh aShAr~~ said...

tbaek ah vid ko..ske tgk..cna ko wt ni?

Zul Fattah said...

terbaik r.. uniq vedio.. aku nk try etek eh..

ShareThis