Pages

V.I.P BLOG KU

Friday, December 9, 2011

KPOP EUWWW! DIE HARD FANS KPOP HAPRAK!

Assalammualaikum readers dan salam 1dunia....


"KPOP EUWWW!"

"KPOP ANNOYING"

"FANS KPOP HAPRAK!"



Mesti kpop fans marah bila ada orang or bloggers yang hentam penyanyi KPOP pujaan mereka. Maksud aku bukan fans biasa, tapi DIE HARD FANS KPOP!....Tak salah nak gunakan hak untuk bersuara, tetapi kita haruslah gunakan hak berfikir dahulu sebelum gunakan hak untuk bersuara. Manusia, rambut dah lah tak sama hitam, hati apatah lagi (peribahasa dulu dah tak boleh guna lagi sebab ramai yang melayu perasan blonde sekarang)....So, tak salah nak minat seseorang or sesuatu, asal korang tak taksub sangat....



Tapi, bila hak bersuara telah digunakan, akan ada implikasi sama ada positif or negatif....Tapi bagi jenis yang takde telor (bagi lelaki) dan takde hati dan perasaan, ada yang sanggup menyamar dan menggunakan identiti orang lain untuk menyuarakan hasrat dan amarah dalam hati. Mungkin ade motif dendam or dengki. Yang menjadi masalah utama, tindakan mereka tersebut memberikan masalah kepada orang lain. Ini juga boleh di kategorikan sebagai jenayah siber... To all anonymous, apa kejadah lempar batu sembunyi tangan? 



Berikut merupakan salah satu contoh:




Budak yang bernama Amira Afiqah seperti dalam gambar di atas, dia sebenarnya bukan pemilik blog tersebut. Entah dajal mana yang sanggup mencuri identiti adik Amira Afiqah, dan menyuarakan rasa tidak puas hati kepada KPOP...Kalau korang tengok kat blog tu, http://budakgigirabbit.blogspot.com/ memang banya gila DIE HARD FANS KPOP yang komen dan mengutuk sehinggakan ada yang sanggup memberikan ugutan kepada Amira Afiqah, padahal orang lain yang menyamar sebagai Amira Afiqah tu...



Credit to Hazrey.com




Tapi banyak komen tersebut telah diremove...ini lagi satu kes takde telur! (perempuan memang takde telur) Kau dah maki hamun, lepas tu kau dah takut, kau delete...inilah orang yang just suarakan pendapat tanpa gunakan hak berfikir...







dan akibat tertekan, adik tersebut dan emaknya telah membuat laporan polis...






Bagi anonymous di luar sana, pleaselah...kalau suka sangat lempar batu sembunyi tangan, tolong jangan libatkan orang lain. Boleh kucar-kacir hidup orang tahu....orang yang tak bersalah pulak yang kene tempiasnya....dan untuk korang yang baca artikel aku ni, korang beware lah dengan setiap gambar yang korang upload, takut akan dislah guna nanti....


To anonymous: 

Selagi boleh lempar batu guna tangan, lemparlah dengan berhemah, takut nanti tangan kudung, nak lempar batu guna kaki pulak ke?



Credit to Hazrey.com



p/s: aku pun minat dengar muzik KPOP, tapi bukan taksub....


5 comments:

Nurfarahana A.Aziz said...

lah minat ke tak minat kan hak individu..aku minat gak tapi takdelah sampai nak kondem orang yang tak minat...orang2 camni la yang buat malu institusi yang minat K-pop...adeh...

h.a.n.e izzati said...

Ayooo...telinga pon lain2,citarasa pon lain2..so muzik yg nk di dengar pon harus lah lain2..ksian dkt bdk ni xpsl2 jer..

Zinnirah Humaira said...

kesian kesian..budak2 lagi kan..belum faham lagi apa yg penting, apa yang xpenting..sy pun minat gak kpop nih, tapi tak ada sampai nak ugut toreh muka org lain dlm situasi cmni, adehhh..

Zac Rega said...

perempuan tuh tahu muke dia hodo then sial sgt gune pix org tuh wat pe . haiyak !! btw , hak kami lah nak suke sape-II un . mahupun tamil . haiyak !!

Razil Tahir said...

rasnaya kalau sakit hati ke nak sound ke... ade care berhemah lain kot...
maki-maki hamun nie..err... ntah la.. cam tak perlu jer... hm...
Lagi2 isu hiburan yang takde lah berfaedah sangat..kot..
haha

ShareThis