Pages

V.I.P BLOG KU

Thursday, December 9, 2010

RAHSIA UNTUK LIHAT RESULT DENGAN MUDAH DI STUDENT PORTAL UITM

Teehee ;D...result dah keluar. Pada yang berjaye dengan warne-warne terbang, diucapkan tahniah ye! Bagi yang kurang bernasib baik, tingkatkan D . U . I . T (Doa, Usaha Ikhtiar, Tawakal). Tapi yang paling best bile nak cek result kat student portal ni, server die memang macam haram. Kalau bukak kene samak (melawak je =P...Dari zaman tok adam sampai la sekarang.. =( . Punye la semangat ni bukak student portal sebab wall facebook dah penuh dengan cerite suke-duke result yg diterime...Last-last, not in service la dan macam-macam hal lagi la. Tapi, pade sape-sape yg tak dapat-dapat cek result dari celik mate pagi tadi, ni aku ade satu rahsie yang aku nak kongsi dengan korg. Nak tahu macam mane nak tengok result tanpa tekanan jiwa? Sila lihat keterangan graphic di bawah:

Bukak Student Portal Uitm dihatiku dan login macam biase la...


Dekat menu bar tepi belah kanan tu, kalau korang tengok memang takde link untuk examination result kan? kan? kan? jangan panik...kite klik pada link Mini Transkrip

OK, bile dah ade view macam ni, server yang paling laju tahap gaban adelah server yang kedue...

Lepas tu, korang tunggu la kejap, kejap je pun... sementare server loading result korang tu..pegi la dapur minum susu strawberry ke atau air suam pun boleh...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.

..
..

.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
Last-last, ni lah result korang....

Rahsienye sabar je la, server Uitm memang macam tu, nak wat cmne lagi...ahhahahaha

UPDATE: CHECK EMAIL KORANG JE  UITM DAH TOLONG SEND KAN...


.

13 comments:

armie::parc::udinc said...

hahahah cool! aku sempat tengok tadi...pastu tros die tutup link!

Anonymous said...

hakhak betull lahhh tu =DD

Lis Amir said...

camtu eh? kena bgtau kawan2 ni. i pun x check lg. bukan sebab cuak tapi sebab NO SUFO NO RESULT! haha. last minute pye keje :P

♥NuR SyAFiQah♥ said...

haha....agak dah kuar cmtu

tunggu esok jela (-__-)

K.A.K said...

kakakakakakakakkaak.. lawak2..kakakaka

salimah abd jamil :) said...

cheese! tertipu je :D
punya la semangat baca.. haha !

miss shytielicious said...

haaha..sumpah! cam haram jek entry u ni! hahaha! ciss!! i dgn lurus bendulnye bace dgn teliti..dgn azam leh tgk result..last2?? hahah..mmg rhsie btol nih..;p

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
dilaloveawi said...

cuba ko tgk email ko..kat spam:)xyah susah2,,2 pun lau ko ada rgster email kat uitm portal:)
selamat mencoba~

Lau ikut,dy kata tok dak smster 1(yg aku phm la),dy antar kat email,tp aku bntai je click ya:)aleh2 da dpt

prince kais said...

hahahaha...sempoi~~

Huda~ said...

cute. hahaha. igtkan betul la tadii

d great bowler. cehh. said...
This comment has been removed by the author.
Maed said...

3 sem dok.ad sekali diorg emel result.

ShareThis