Pages

V.I.P BLOG KU

Monday, December 27, 2010

FEEL FREE TO FLY CONTEST : PROSEDUR PEMILIHAN PEMENANG



Teehee ;D...korang mesti tertanye-tanye kan macam mana prosedur pemilihan pemenang
FEEL FREE TO FLY CONTEST ni kan?


Okeh, sekarang aku revealkan. Prosedur pemilihan pemenang terbahagi kepada 3 peringkat:


Peringkat 1
-Sebanyak 50 gambar terbaik daripada keseluruhan penyertaan akan dipilih oleh Tuan Tanah berdasarkan gambar yang WOW! dan caption yang menyelerakan!

Peringkat 2
-TOP 50 yang telah dipilih akan disenaraikan, dan undian akan dijalankan untuk memilih 20 gambar terbaik untuk memasuki TOP 20. Untuk peringkat ini, undian terletak 100% di tangan pengunjung atau pembaca blog ini atau kipas susah mati peserta yang terpilih. Undian akan dijalankan selama 7 hari. Terpulang kepada para peserta yang terpilih untuk mempromosikan gambar masing-masing untuk di vote. Nak buat entry ke, nak sebar dekat fb ke, tweet tweet ke, iklan kat paper ke...terpulang pada inisiatif individu. Setiap pengunjung hanya dibenarkan untuk membuat satu pilihan sahaja.


Peringkat 3
-TOP 20 akan dinilai oleh 4 orang juri professional iaitu Tuan Tanah sendiri, Roommate Tuan Tanah dan 2 orang Best Friend Tuan Tanah. So, 70% markah keseluruhan datangnya dari markah juri professional dan 30% lagi adalah datangnya dari undian pengunjung blog ini yang akan dibuka semula selama 4 hari sahaja (undian peringkat 2 tidak mempengaruhi undian akhir).

So, 70% + 30% = 100%


Inilah barisan juri yang arif lagi kachak:

Dari kiri cepat jalan! Juri 1 (Tuan Tanah), Juri 2 a.k.a Roommate Tuan Tanah (Anep), Juri 3 (Syukur) dan Juri 4 (Alep)


Undian di tangan anda.
Keputusan juri adalah muktamad.

teehee ;D


untuk menyertai contest

.

27 comments:

B.E.L.L.A said...

wow! quite challenging..huhu..bdebar lah pulak..:p

Azra Rahman said...

aww, juri kacak2 semua, kalau menang derma juri boleh. LOL

faith,
www.azrarahman.blogspot.com
-azra rahman-

Anisa Hang Tuah said...

kirim salam juri berbaju putih yg rmbut spiky,pakai beg silang tu

ngehehhee

mr.F said...

@B.E.L.L.A: hehehe,,,hidup mesti mencabar!

mr.F said...

@Azra Rahman: hahaha...2 je single, 2 lg not available

mr.F said...

@Anisa Hang Tuah: hahaha..berkenan nampak? dh berpunnye la pulak~

afifaa. said...

caption juri tu amat sesuai. heee.

awatiffaziz said...

make the good decision...
all the best...

awatiffaziz said...

make the good decision...
all the best...

awatiffaziz said...

make the good decision...
all the best...

CikLilyPutih said...

woi, sampai cam tu sekali ek.. power2

Anis izyan Abd Rahman said...

wwwooo
anis fail laa mcm niee..
ramai yg best2 kowwtt..
hhheeee

GEREK ITU ALIA... said...

fuh...ni kena fuh kanan fuh kiri ni..ahhahahaha

*** bertafakur sebentar baca doa...

have a great day to all...
smileeeeee :) ngeeeee

Anonymous said...

if like entry yg dh sedia ade pasal contest nie kt blog boleh x??

Roshaida said...

me hanye promote "like' button kt entry ini saje...

link nye...

http://slanshida.blogspot.com/2010/12/feel-free-to-fly-contest-barangan-body.html



(^_^)

mr.F said...

@anonymous: like utk ape?


@Roshaida:boleh =)

Hazwan Hakim said...

dasat tul pemilihan pemenang..cam nk pilih angkasawan ke-3 negara la..hehe

Anonymous said...

bile nk reveal kan 50 pic yg terbaik 2??? =) =) =)

mr.F said...

2 january 2011

Kembang Perawan 3288 said...

cam ne no 3 tu korg nk judge eh? ngengee..

aku dlm snarai PESERTA FEEL FREE TO FLY CONTEST ( 2-8 DISEMBER 10 )

Kembang Perawan undi lah yerk..

http://kembangperawan3288.blogspot.com/2010/12/feel-free-to-fly-contest-barangan-body.html

Semarak Api said...

bro..contest ni still open lg kn?blum tlewat nk join kn?huhu

luvpinkja said...

mak aihhh. complicated nya..! hehe. btw, goodluck semua :)

NaF said...

WAHHHHH. takot plak rase kan. hehe

syAzAnA said...

bnyak pulak peringkatnya.. xpee. akan ku usahakan.

::dAuZsHaNLeY:: said...

cane nak vote eh?

duan lang said...

nice bro...hehe

::Cik Zatie:: said...

tenkiu2..hehe

mcm mana nk dpt vote tu?

promote entry yg kite buat atau kene vote dekat sini je?

ShareThis