Pages

V.I.P BLOG KU

Sunday, December 5, 2010

CUTI -CUTI MASAK : CHOCHOLATE STRAWBERRY MILKSHAKE

Selamat bertemu kembali dlm segmen cuti-cuti masak bersama "HOT CHEF" anda.___________. Dah cube masak resepi before this? kalau belom, klik link di bawah untuk ke page resipi itu:


So, untuk hari ni, resipi simple but marvelous lah! CHOCHOLATE STRAWBERRY MILKSHAKE ! sempena menyahut kempen diet! ahaha. Sesuai untuk mereka yang mementingkan kesihatan.. tak manis tapi sihat.



So, untuk menyediakan CHOCHOLATE STRAWBERRY MILKSHAKE, bahan-bahan yg diperlukan adalah:

  • 5-8 biji strawberry (nak banyak lagi pun boleh, ikut suke hati la ye)
  • coklat Toblerone (sebab baru balik langkawi, coklat banyak sgt, so gune la)
  • Susu segar (bukan cap gantung)
  • Ais secukupnya 
*pesan chef: kalau nak milk shake tu pekat, banyakkan ais ye! susu 1/3 daripada ketinggian ais bile dah masuk dlm blender)

Untuk care membuat, sumbatkan semue bahan-bahan tadi dalam blender, kisar sehingga lumat! ( agak-agak la ye nak kisar tu). So bile dah siap, tuangkan kedalam bekas, mug, cawan, mangkuk atau ape sahaja yg ade dlm rumah anda. cadangan hidangan untuk 2 orang. Boleh serve seperti gambar di bawah untuk menambah selera dan nafsu minum.hahahaha


Perghhh... lazat lagi terangkat!


Itu sahaja untuk kali ini...semoga berjumpe lagi dalam episod CUTI-CUTI MASAK yang akan datang bersama HOT CHEF dambaan malaya...kah kah kah





 
SELAMAT MENCUBE & SELAMAT BERDIET!



6 comments:

ada mokhtar said...

sedapnye.... kecur air liur ni =)

mr.F said...

HAHAHA,,,lambat senafas la, dh hbis..
cube try k~

muhamadzaedi said...

oorg br lek langkawi ade la chocalate kat umah..

mr.F said...

HAHAHA...nak ke...byk lg ni...xhbis

Nieza Micha said...

woahhh... sedap nye...

ade tag giveaway untuk kamu...

http://niezamicha.blogspot.com/2010/12/giveaway-domain-dari-sumijelly-sekilass.html

Nur Ardilla Najwa said...

wow....sedaapnyaaa...nk try lah...huhu

ShareThis